Mer film...

Det är alltid intressant att försöka förstå vad kritiker och diverse andra människor ser som bra film. Igår kikade jag på filmen Babel som hade fått helt sjukt bra kritik av massa olika kritiker. Jag förstår inte riktigt vad det var som gjorde att de tyckte den filmen var sååå himla bra...? Visst var den rätt snyggt filmad och kul med lite olika kulturer i filmen men den var väldigt långsam och många gånger rent tråkig. Sedan var det massa saker som var väldigt orimliga i filmen vilket bara gjorde något eventuellt budskap illa underbyggt. Undrar just vilka flickor som skulle tycka det var normalt att deras polare visade underlivet på ett fik? Tanken var väl att flickan som gjorde det skulle fått sig en liten knäpp efter att ha hittat sin mamma med sönderskjutet huvud. På hennes kompisar verkade dock beteendet som något helt normalt och som inte helt plötsligt startat senaste tiden. Sedan undrar man ju stort över om det är bättre att ligga skjuten i en dammig stuga än i en buss med luftkonditionering? Saker och ting blev bara orimliga och inte speciellt spännande... Snygg och en del nya grepp i filmen kanske men den var knappast underhållande. Alltså det är en ok film men det jag vänder mig mot är den extremt goda kritiken som inte är speciellt rättfärdig ur underhållningssynpunkt. Jag ser alltså film mest som underhållning och inte som konstverk. Antar att kritiker och diverse förståsigpåare ser det tvärtom... Det är väl upp till dem att halvt somna till filmerna de ser istället för att bli helt betagna.

Jag har även sett Into The Wild den här veckan. Även den var snygg men för lång. Den hade dock ett högre underhållningsvärde än Babel vilket iofs inte säger såå mycket. I Into The Wild är väl tanken att man ska bli faschinerad över snubbens knepiga livsöde... Jag ser det dock mest som ett slöseri av liv. Ge bort pengar till välgörenhet är en bra sak men att åka upp till Alaska och svälta ihjäl känns inte så vettigt. Då kan man försöka uträtta något bättre med sitt liv.

Hostan har blivit bättre i veckan för att bli sämre nu inatt igen.... Eventuellt kan det ha sina förklaringar men hostan är hursomhelst inte lika ihållande som förut. Borde vara ett bra tecken.

Kommentarer
Postat av: Jim

I helgen får du gå före i kön på Klubb Eden, jag jobbar där.

2008-11-12 @ 13:25:54
Postat av: Achbar "Grävlingen"(den vithåriga på restaurang Nytorget)

Hejsan Anki. När ska du komma ock äta mina kebabrätter nesta gång, tycker du inte om dom längre? Det vore trevligt om du vile tala om varför du inte vill äta mina kebabrätter längre. Kom ner till min restaurang så får vi prata ut om det här. Bestell järna en av kebabrätterna samtidigt.



Mvh Achbar "Grävlingen"

2008-11-26 @ 23:25:04
Postat av: Grasberg

Hej Andreas!



Jag har en hel del filmer på datorn. Jag är bredbandskunnig och har ju styrt upp en hel del byggen vad gäller bredband. Det i Hässleberg blev jättebra i slutändan som du vet (efter lite upphåll och problem och så).



Mina favoritfilmer är:



- Långbens galna gäng



- Alladin



- Iskallt begär









2008-11-26 @ 23:51:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0