Detta tröstlösa Liverpool...

Jag får väl trots allt börja med att Liverpools poäng igår mot Lyon var bra mycket mer än vad jag hade förväntat mig innan.

Jag tänkte gå igenom Liverpools lag i gårdagens match, spelare för spelare, och berätta vad jag tycker om dem.

Reina
- Fantastisk målvakt. Skulle platsa i princip alla lag. Något svag i luften pga längden, men det kompenseras av alla andra fantastiska färdigheter han har.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Självklart! Finns kanske ett par målvakter i världen som skulle göra det bättre, men varför chansa med någon annan?
Carragher
- Antagligen den sämsta fotbollsspelaren i världen som ändå anses som riktigt duktig. Hur förklarar jag den här ambivalensen? Jo Carragher är, och har alltid varit, usel på allt en fotbollsspelare i världsklass bör vara bra på. Han kan inte passa, han har ingen teknik, rätt kass på huvudet, totalt icke-målfarlig och bla bla... Varför anses han då vara bra? Jo han har en jävla vilja, taktiskt kunnande och inställning, vilket räcker långt som mittback och SER bra ut. Han spelar liksom aldrig en match på halvfart. Hursomhelst är han en dålig fotbollsspelare och har alltid varit. Jag minns hans tid som ytterback... Då var han överlägset Liverpools sämsta spelare.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Ja det tycker jag, men inte som första val. Han är nog rätt nöjd med sin karriär även om han nu egentligen mest borde sitta på Liverpools bänk.
Kyrgiakos
- Kändes som en helt ok värvning på pappret. Bra med en extra rutinerad mittback när Hyppiä försvann tänkte jag, speciellt när ingen av mitttbacksungdomarna hade imponerat. Han skulle ju ändå bara få spela någon enstaka match när Agger, Skrtl och Carragher var före i kön. Då kunde jag dock inte veta att både Agger och Skrtl skulle bli skadade (Agger hade jag väl lite aningar om iofs) och att Kyrgiakos skulle vara så jävla dålig. Han har inte gjort något bra de matcherna jag sett med honom. Igår lyckades han med konststycket att passa fram Lyon till ett friläge och göra bort sig totalt på deras mål.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Bort! Bort! Bort! Han är ett skämt! Det är pinsamt att ha honom i Liverpool. Visst, han har kanske inte kommit in i laget, men i hans ålder måste man kunna göra det efter några matcher.
Agger
- Lite slö, lite väl skadedrabbad, men Liverpools överlägset bästa mittback. Får han bara bli kvitt skadorna skulle han vara sååå bra. Nu måste han ständigt anpassa sig till tempot osv., för att han alltid är tillbaka efter skada. Han är den enda av Liverpools mittbackar som kan göra mål framåt efter att Hyppiä försvunnit.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Ja! Han är ung, han är bra. Lite mer kontinuerligt spel bara så.
Insùa
- Han kommer vara en "evig" talang som inte kommer leva upp till det epitetet riktigt. Han är nämligen på dock för dålig bakåt. Det största problemet är att han är för kort och för dålig på att "screena" bort motståndaren så att han eventuellt skulle få en fördel ändå. Framåt är han bra utan att glänsa, men det räcker inte riktigt.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Njae! Det finns klart bättre alternativ, men i dagens trupp är det bara Aurelio som är bättre. Dossena har problem med självförtroendet men är egentligen en bättre spelare bakåt. Innan en vettig ersättare skaffats måste Insùa vara kvar, men läge att sälja innan andra lag inser hans brister.
Kuyt
- Allas lilla gullegris. I mångt och mycket förtjäntat genom enormt slit, dock en ganska begränsad fotbollsspelare, och säkerligen PL:s långsammaste fotbollsspelare. Kuyt kan inte göra något på egen hand när han får spela högerytter. Då menar jag öppna upp kompakta försvar osv. Däremot är han viktig mot bättre motstånd med hans eviga slit, men bara om det finns andra kreativa spelare på plan.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Samma här som för Carragher, han borde spela kvar för att han sliter och alltid är fokuserad, samt att han säkert inte skulle klaga så mycket om han blev bänkad en del. Han är egentligen en boxspelare och jag tror han skulle göra det riktigt bra tillsammans med Torres på topp, men Benitez verkar ha glömt att Kuyt egentligen är anfallare.
Lucas
- Rakt igenom medioker! Drar på sig alldeles för mycket frisparkar och är helt meningslös framåt. Han spelar mestadels på grund av att det inte finns några bättre alternativ. Förra säsongen spelade han en del för att vila andra spelare, vilken fungerar. Han kämpar och sliter, lite som Kuyt, med skillnaden att han aldrig åstadkommer något. Det är trist att man i ett lag som Liverpool har en spelare man är nöjd med när han inte varit utmärkande dålig.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Kommer aldrig bli en stjärna. Må varit utsedd till brasilianska ligans bästa spelare, men det måste varit en mellan säsong. Ersätt fortast möjligt! Alla förutom Benitez har insett hur medioker han är, så att sälja karln blir väl tyvärr svårt.
Mascherano
- Utan tvivel en av världens bästa defensiva mittfältare på det defensiva spelet. Hans offensiva brister kräver dock andra offensivt lagda spelare runtikring honom.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Han ska utan minsta tvivel vara kvar i Liverpool. Här handlar det mer om han vill vara kvar eller inte.
Benayoun
- Upp och ner killen nummer ett! En helt ok fotbollsspelare som ibland blixtrar till, dock sker det för sällan. Han lyckas sällan vara den avgörande faktorn i en match, om inte motståndet är riktigt dåligt, då kan han göra typ tre mål i samma match. Mot bättre motstånd är han nästan alltid osynlig. Som ersättare till Garcia har han gjort det ok, men inte nåt samma standard tyvärr.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Han är en typisk spelare som skulle kunnat spela i Wigan, Tottenham, West Ham eller nåt annat mittenlag och varit ok. Var väl just det han gjorde i West Ham!? I ett "topplag" som Liverpool kommer han aldrig göra någon större nytta. Ersätt med någon som går lite mer direkt på mål. Benna är lite väl bollkär för att vara ytter- och lite för klen för att spela innermittfältare.
Voronin
- Voronin ingår också i Benayoun kategorin av helt ok spelare men som är för begränsade för att göra större avtryck i storlag. Han hade också varit ok i ett mittenlag. När man däremot jämför Voronin med andra topplags andranamn på anfallssidan blir det bara pinsamt. Vem ska bort? Berbatov, Eduardo, Anelka eller Voronin. Inget man behöver fundera länge över. Att han är i Liverpool beror på snål transferbudget helt enkelt.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Nej han har inget i Liverpool att göra. Inte för att han är kass på något sätt, utan för att han inte är tillräckligt bra.
Torres
- Världens bästa anfallare!? Att han är bland topp-5 står utom allt rimligt tvivel ialf. Den enda spelaren i Liverpool förutom Gerrard som man kan räkna med kan avgöra en match på egen hand. Med den taktiken som använts i år hade det verkligen sett illa ut om Torres spelat mindre. Nu är väl 4-5-1 taktiken uppbyggd efter Torres, men ändå. Finns inte så mycket mer att säga förutom att han är Liverpools överlägset viktigaste spelare numera.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- Att sälja Torres skulle vara självmord för Liverpool. Får absolut inte säljas.

Avbytare

Babel
- Kanske den enda spelaren efter Torres och Gerrard som skulle kunna avgöra en match på egen hand. Det är något fel på Babel. Antingen är det dåligt självförtroende eller att han bara inte bryr sig. Han lyckas dock aldrig förvalta sin talang fullt ut. Vilket lag han en skulle spela i skulle han göra vissa fantastiska grejer och säkerligen även många riktigt dåliga.
Bör han spela kvar i Liverpool?
- I Liverpools långsamma lag ger han något till laget som ofta fattas, dock är han ofta rätt dålig när han spelar en hel match. Det finns bättre alternativ, men då pratar vi spelare för 20 miljoner pund. Om Liverpool köper in en annan spelare med Babels färdigheter bör han säljas, för han kommer nog aldrig bli en hit match efter match. I dagens läge bör han dock behållas.
Ngog
- Helt ok spelare. Bra avslutare. Ingen stjärna än så länge, men han är bara 20 år. Frågan är om Liverpool har råd att ge honom ett par år till av försök för att hitta en högre nivå?
Bör han spela kvar i Liverpool?
-
Han är i klass med Voronin, varken bu eller bä, han har dock åldern på sin sida, så sälj Voronin och behåll Ngog ialf ett par säsonger.

Efter den här genomgången inser man vilket mediokert lag Liverpool hade igår. Att ta en poäng mot Lyon borta får således anses som bra.

Kommentarer
Postat av: Genesis

Finns alltid nästa år Andy...20 år sedan ni vann ligan då...

2009-11-05 @ 16:12:29
Postat av: Rhesusapan

"Vårat" år var tyvärr förra året! Nu ser det inte bra ut..

2009-11-05 @ 18:07:51
Postat av: Andy

Mmm... Trodde det skulle lösa sig direkt med en ny Glen(n) i laget.

2009-11-05 @ 19:45:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0