7 - 1 - 7!

Jobba sju, vara ledig en och jobba sju till... Så har mina två senaste veckor sett ut. Nu vet ni alla det...

Jag lovade lite bokrecensioner sist och tänkte börja med det nu. Först ut blir John Ajvide Lindqvist. Jag har snart kommit igenom tre av hans böcker; Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda och Pappersväggar. Låt den rätte komma in blev jag intresserad av att läsa efter att jag sett filmen som baserats på boken, vilken för övrigt var mycket bra. Boken å sin sida är även den väldigt bra och behandlar vampyrer, vardagsliv och död i en vanlig svensk förort (Blackeberg). Faktumet att boken utspelar sig i Blackeberg och därmed i det "riktiga" Sverige gör att historien känns mer äkta, så även om man sett filmen kan jag verkligen rekommendera att läsa boken, och gillar man vampyrer och lite skräck är den ett måste!!!
Hanteringen av odöda börjar väldigt bra och utspelar sig också i Stockholmsområdet, vilket gör att även den ger ett "verkligt" intryck. Boken handlar om att nyligen avlidna människor börjar leva igen och hur deras anhöriga upplever och bemöter detta. Den psykologiska biten är bra och intressant och boken är spännande, men slutet är lite abrupt och ger inte direkt svar på varför dessa nyss avlidna människor börjar leva igen, vilket är rätt irriterande. Om man ska summera så är boken spännande men saknar vissa delar för att vara riktigt bra.
Pappersväggar är till skillnad från de andra böckerna en bok bestående av flera olika berättelser. Får mig för övrigt att tänka tillbaka på alla böcker med spökhistorier jag lånade och läste från Biblioteket på Stocksätersskolan :-). Denna bok har jag inte läst klart än, men hittills har berättelserna i den varit spännande, men även här i viss mån lite väl "oförklarande" i slutet. Det ska även finnas en berättelse som tar vid där Hanteringen av odöda slutate, men dit har jag inte kommit, så vem vet..? Genom att läsa den kanske man blir lite klokare över slutet av Hanteringen av odöda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0