Beautiful Sunday!

En mycket mycket skön söndag har det varit, mer än så behöver knappast tilläggas.

Jag fortsätter istället mitt filmrecenserande. Undrar just om det är någon som uppskattar det :-)!? Antagligen inte, men det är ju bra för mina framtida minnen om inte annat :-).

Rebecca

Hitchcock-rulle från 1940, och det säger sig nästan själv att jag sett denna film beroende på att den ligger på IMDBs top-250 lista. Filmen handlar om en man vars fru dött under underliga omständigheter och hans relation till en ny kvinna. Det blir lite förvecklingar när den nya frun jämförs med den gamla och inte riktigt respekteras av vissa delar av mannens tjänstefolk. Känslan efter att ha sett filmen är att den mest anses så otroligt bra för att den är gammal och inte för att den är så extremt bra. Det är en helt ok film med inte helt ovanlig handling. Kul att se lite filmhistoria, men inte mer än så. Tre plus av fem blir betyget.

Shaun of The Dead

Den absolut bästa zombie-film jag sett :-). Filmen är en skräckkomedi och utspelar sig i England. Att den är engelsk och inte amerikansk är i mina ögon en fördel. Engelsk film känns alltid mer jordnära och inte så tillputsad som amerikansk. Filmen handlar om ett par grabbar som ska försöka överleva i ett London under zombie-attack, och det hela blir mycket underhållande :-). Att filmen handlar om det den gör gör att man inte riiiktigt kan ta den på fullaste allvar därav inte högsta betyg, men nästan... 4.5 plus av fem når den upp till och filmen kan verkligen rekommenderas.

The Illusionist 

Edward Norton som "trollkarl" vid tiden för det förra sekelskiftet. Hans trollerikonster ifrågasätts samtidigt som han börjar träffa kronprinsens framtida fru i smyg... Mycket som kan trassla till det för stackars Norton således. Det hela fortsätter med att Norton förlöjligar kronprinsen under en privat föreställning och att dennes framtida fru "dör". Slutet blir sedan en, eller är ialf tänkt som, en aha-upplevelse, vilket jag dock inte tycker det blir. I tillbakablickarna som kommer i filmens slutskede blir vissa saker förklarade medans andra absolut inte förklaras, vilket irriterar en del. Filmen ger bra underhållning men är inget mästerverk så betyget blir 3,5 av fem.

My Best Friend's Wedding

En ganska dålig film som av någon underlig anledning anses vara en klassiker i romantisk komedi-genren. Filmen är bara typiskt amerikanskt fånig. Den som gör att filmen inte blir ett totalt fiasko är Rupert Everettss roll som stundtals är väldigt rolig, resterande roller är bara fåniga och tråkiga. I vissa filmer, exempelvis Top Gun, Wedding Chrasher's, kan fånigheten vara charmerande men så är inte fallet här, det blir bara dåligt. Har ni inte sett filmen har ni inte missat något. Betyget blir två plus av fem och det är bara tack vare Rupert Everett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0