Bokrecension; Läckberg.

Jag lovade både er och mig själv i ett svagt ögonblick för några månader sedan att börja recensera alla dessa böcker jag lyssnar igenom. Det började ju med några recensioner av några av John Ajvide Lindqvist böcker, men nu tänkte jag istället hålla mig till Camilla Läckbergs serie om polisen Patrik Hedström och författaren Erika Falk nere i Fjällbacka i Bohuslän.

Historier blir ju alltid lite mer spännande när man känner till omgivningarna där de utspelar sig, vilket för mig är fallet när det gäller Läckbergs deckarromaner. Dessa utspelas i trakterna Tanumshede, Grebbestad, Fjällbacka osv i Bohuslän där jag spenderat lite tid beroende på att både släkt och vänner har sommarstugor i trakterna. Må vara totalt oväsentligt för en recension men ändå :-). Tanken med det här var att jag eventuellt skulle kunna bli lite biased i mitt recensionsutövande...

Till böckerna istället... Vid dagens datum har det kommit ut sju böcker i serien om Patrik Hedström och Erika Falk, och eftersom jag har tagit mig igenom alla tänkte jag ge en överblick över alla böcker än enskilda recensioner. Böckerna är deckare men har även en rätt stor portion av vardagsproblem och relationer, vilket ger känslan av att de är skrivna lite mer för kvinnor än för män. Historierna är ofta rätt avancerade, invecklade och har i princip alltid en historisk bakgrund. Detta berättarsätt kan göra det lite likartat efter hand och även lite väl extremt för att kännas troligt efter några böcker. Detta gör dock att gåtans lösning sällan är speciellt enkel att lista ut på egen hand. Till det mer positiva hör att böckerna är lätta att följa med i och sällan tråkiga. I min mening är Läckbergs böcker simpel fördriva tid läsning. Man lär sig ingenting av det men man underhålls, som en hygglig såpa på TV ungefär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0