Softisoft!

Idag har jag mest legat i soffan och glott på film och fotboll. Riktigt nice! Precis en sådan dag jag behövde. Blev dock en sväng i spåret för att inte få helt dåligt samvete.

1492: Conquest of Paradise

En Ridley Scott film som försöker vara någon slags biografi över Christopher Columbus "upptäckt" av Amerika. Om jag minns rätt kan det faktiskt vara så att jag såg den här filmen under SO'n på högstadiet som någon slags modern pedagogik. Som film och underhållning tycker jag att filmen är ganska bra. Det är fina miljöer, bra skådespeleri och ganska fartfyllt trots över två timmars speltid. Det som strular till det lite är att Ridley och hans kompanjoner verkat varit lite väl onoga med det ackurata historieberättandet, så som biografi över Columbus liv under "upptäckten" av Amerika är filmen uppenbarligen rätt bristfällig. Allt "dåligt" som Columbus gjorde mot urinvånarna har i filmen fått tagits över av en fiktiv person som jag inte tror har funnits i verkligheten, därav fiktiv :-). Varför det har blivit så är svårt att svara på. Betygsmässigt ligger filmen på mellan 2 och 3 plus, vilket mest beror på hur mycket man tycker att en sådan här film ska hålla sig till sanningen eller inte.

Dr. Strangelove: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Antagligen den första Kubrick film jag ser, har inte sett Clockwork Orange än. Så här i efterhand känns det oerhört starkt att jag måste se fler Kubrick filmer, för det här var riktigt riktigt bra. Filmen är en svart komedi om rädslan för främmande ideologier och upprinnelsen till ett kärnvapenkrig. Allt i filmen är liksom bara väldigt bra :-). Peter Sellers gör hela tre roller varav ialf två är väldigt roliga. Vet inte riktigt vad jag mer ska säga, men det här är en toppfilm helt enkelt. 5 plus av 5 möjliga är det enda rimliga betyget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0