Buenos Buenos Aires!!!

Mina försök att ibland prata spanska ger högst blandade resultat, ungefär som denna rubrik... Tanken är att försöka uttrycka att Buenos Aires är bra, gott, härligt eller något liknande... Om det kan förstås så vet jag dock inte :-).
Ikväll ska vi dock lämna denna Argentinas huvudstad för att ta oss till "vinstaden" Mendoza inåt landet. Jag kommer inte lämna Buenos Aires med samma skräckblandade förtjusning som var fallet med Sao Paulo och Rio de Janeiro. Buenos Aires kommer jag istället lämna med en mer vanlig känsla av saknad. Här har jag nämligen inte känt mig lika udda som i Brasilien, exempelvis har ingen skrikit gringo efter mig här. Jag har dock trivts fantastiskt bra här. En mycket större frihetskänsla har funnits i kroppen, inbillad eller inte, har jag inte känt att jag behövt varit på min vakt på samma sätt som i typ Rio. En känsla att vara hemma fast ändå borta... Det där vet jag inte om jag ens förstod själv riktigt, men men...

Min alldeles privata lilla promenad till San Telmo och dess marknad var trevlig. Mycket folk, musik, massa olika saker att köpa, mer intressanta saker än jag trodde innan, men ingen marknadsnougat... Förvånad över det sista? Nej det var ett dåligt skämt :-)... Hursomhelst, jag köpte ingenting men njöt av vädret och stämningen på marknaden. Ja, vädret har varit mycket bra efter regnfadäsen häromdagen.

Människohavet på marknaden i San Telmo.

Kvällen sedan ägnades åt baluns. Förfest på hostelet med UNO-spel. Engelsmannen Johnny från Cornwall gick och vann, något överraskande! Efteråt iväg till Sugar bar där det var Halloween-fest. Vi var dock inte utklädda, eller vi hävdade att jag och Johnny var skogshuggare, pga rutiga skjortor, och att mexikanen som var med var langare osv... Föga påhittigt, men ändå!!! Bra kväll med bra musik! Nej det här var inte efter besöket till San Telmo, utan efter... Dagarna flyter ihop!!!

Söndag kväll, EFTER San Telmo, middag med lokalbefolkning. Salta-vin och picadas, typ tapas fast i Argentina. Sagolikt gott! Utöver det live-band och mycket trevligt.

igår! Jag försökte göra det enklare att köpa bussbiljetter... Det hela blev dock bara svårare eftersom vi inte hittade stället där vi skulle köpa biljetterna... Mycket tid försvann! Irriterad samling pojkar...? Köpte sedan biljetterna på busstationen, vilket vi uppenbarligen borde gjort redan från början.
Den senare delen av eftermiddagen spenderades sedan i en park i Palermo någonstans med en bok skriven av Ulf Lundell. Porrig gubbe den där Lundell, men bra.

Ha, ha... Man kan köpa "hotellrum" per timme här i stan. Många människor, lägenheter som är dyra och säkerligen för få = svårt att utföra kopulering för befolkningen. I dessa lägen är det tydligen helt normalt att hyra ett motelrum, som det kallas, per timme. Oerhört roande! Finns det i Sverige?

Idag! Väntande på att bussen ska gå med att läsa mer Lundell, passar även på att skriva lite blogg som synes.

Nu! Sitter med en mycket söt argentinska, i 4a årsåldern kanske, som pratar spanska med mig, förstår ingenting! Nu kom lillasyster också, minst lika söt, nu kom pappan, säger att han inte kan lämna dem i fem minuter utan att de hittar på rackartyg :-). Antar att det är det han säger ialf... Cinco minuta förstod jag. Tänkte ta kort på dem hann inte / fegade ur... Tack för idag! 

Ps, tror jag kommit på vad som är fel på mitt kort. Magnetremsan måste typ ha pajat, ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0