Botafogo - Palmeiras 0-0.

Igår hamnade vi lite av en slump på en fotbollsmatch här i Rio. Efter att vi gått upp och knallat ut i lobbyn en sväng fick vi höra att en buss stod och väntade utanför för att åka iväg till matchen mellan Botafogo och Palmeiras. Vi tog chansen och åkte med!
Väl framme var det inte riktigt den stämning man hade förväntat sig, utan tyvärr något sämre. Mina förväntningar innan var att det skulle vara extremt mycket folk utanför och ett jädrans drag överallt. Väl inne på arenan var det även ganska tomt... Vi förstod inte riktigt vilken siffra som var rätt när de visade upp publikantalet, eftersom de visade upp två olika siffror, men någonstans mellan 9 och 11 000 personer ska det ha varit inne på stadion. Stadion, Estádio Olimpico João Havela, har dock kapacitet för över 40 000 personer, så det var långt ifrån fullsatt, vilket var mycket överraskande eftersom båda lagen har toppkänning och för att matchen spelades på en söndag. Eventuellt är det så att Botafogo inte är den mest populära klubben i stan men det är för nuvarande ren spekulation från min sida:-). Denna stadium kommer även användas som friidrottsarena under OS 2016. Den mer kända och enorma Estádio do Maracanã stadion är för tillfället tyvärr stängd på grund av ombyggnad inför VM 2014.
Matchen då, hur var den? Jo den var underhållande. Mycket småtricks från spelarna och offensivt spel, men även mycket gå-fotboll och dålig rörelse. En kul grej var även att Luiz Felipe Scolari är manager för Palmeiras, så fick man se honom lite på köpet :-).
Det var tråkigt att vi inte fick uppleva stämningen efter ett mål från hemmalaget. Botafogo hade en mängd lägen som de borde förvaltat, men de misslyckades på alla möjliga vis med att få in bollen i mål.
Trots att stadion var långt ifrån fullsatt lyckades dock skaran av supportrar som ändå var där att få upp en ganska bra stämning under matchen med lite trummor och sång. I slutändan var dock stämningen under denna match en besvikelse. Svårt att göra en jämförelse, men tänk er ståplats på Behrn Arena nära klacken. Lite så var stämningen, helt ok, lite ungt steroidsstinn, men utan direkt stadiumövergripande tryck.

Precis innan avspark, det kom lite mer folk, men tyvärr inte så mycket mer.

Hörna!

Kvällen blev sedan lugn och trevlig. Jag och Robert åkte bort mot Ipanema och tog en bärs med några brassar och fick således lära oss lite mer av den brasilianska kulturen medan Tobias stannade hemma för att skriva resedagbok och sova. En alltigenom lugn och trevlig kväll, vilket verkligen behövdes.

Idag är tanken att vi ska försöka hinna med lite mer sightseeing, så förhoppnignsvis kan det komma upp lite fina bilder över Rio de närmaste dagarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0