Mera Sao Paulo! ...och Rio med för den delen!

Nu sitter jag vid vår egen dator medan de andra tar igen sig lite... ...så då tänkte jag att jag laddar upp de bilder som jag inte lyckades få fram sist samt skriver lite mer om de sista dagarna i Sao Paulo.

Sé katedralen i Sao Paulo, lite av en symbol för staden. Även vacker och relativt enkelt utsmyckad inuti.

Sau Paulos svar på Empire State Building, Banespa building.

Lite kortare hår efter klippning i LA och försök till att fånga lite av Sao Paulos skyline, vilket är helt omöjligt i och med att staden är enorm och har sådana här hus överallt.

De resterande dagarna vi spenderade i Sao Paulo blev det inte så mycket gjort med... Det blev dock ytterligare en dag med promenering runt i staden. Denna gång i lite finare områden där det inte var lika spraymålat överallt. Det blev även fest en kväll till vilket förde med sig att vi åter igen kom upp sent dagen efter. Det samt att vi denna dag inte visste om vi skulle få bo kvar på vårt hostel gjorde att dagen liksom försvann. Vi fick först vid två på eftermiddagen reda på att vi inte kunde förlänga vårt boende, pga att det var fullt, så lite hattigt blev det. Men, men så kan det vara... Sista kvällen i Sao Paulo spenderades genom att kika hur ialf en Paulista (smeknamn på människor från SP) bodde. Minst ett par stängsel att ta sig igenom för att komma in i huset, men annars såg det ut som i Sverige ungefär. Kanske inte så överraskande men ändå he he...

Så igår tog vi bussen till Rio och eftersom det var fredag igår så blev det fest på kvällen, vilket gör att klockan åter igen är två och vi precis gått upp.... Vi har inte hunnit bekanta oss så mycket med hostelet vi hamnat på men det verkar bra och är inte så stort. Det ligger i delen Copacabana i Rio, vilket ska vara en helt ok stadsdel, dock ska Ipanema vara da place här i Rio. Får se om vi flyttar dit senare.
Tillbaka till gårdagens partaj! Vi tog en taxi till distriktet Lapa där det var ett jäkla hålligång! Helt proppat på gatorna där caprinha försäljarna trängdes tillsammans med ficktjuvarna, sambadansarna och gatumusikanterna. Lite annan stämning än i Sverige kan man säga. Vi fick även en kort introduktion i samban av ett par brasilianska kvinnor, och det kändes lite som svensk popdans... Vi fick dock kritik att vi dansade som bögar :-).

Nee nu är det dags för att kika lite på Copacabana-stranden, äta lite och kika på de närmsta omgivninganra i dagsljus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0