Slutklämmen i Rio

Det började närma sig avfärd från Rio och sista kvällen i staden var tyvärr ett faktum. På eftermiddagen dagen efter hade vi nämligen bussbiljetter till Foz de Iguazu i södra Brasilien.
Ja vad kan man tänkas hitta på en fredagskväll i Rio? Sitta hemma och ta det piano kanske? Dock inte vår melodi :-). För oss blev det kalas vilket vi delade med hela hostelet. Det spelades UNO med folk från Norge och Holland och dracks vodka och caprinhas om vartannat :-). När alkoholnivån arbetats upp till en bra nivå och klockan blivit tillräckligt mycket bar det av till Lapa igen. Gänget som satte kurs mot Lapa bestod av minst två svenskar, en fransyska, två holländskor, två amerikaner, två schweiziskor, en tysk, en kanadick och ett antal engelsmän. Det var således i princip hela hostelet som partajade!!! Tobias stannade tyvärr hemma pga sjukdomen som plågat både honom och mig de senaste dagarna.
Framme i Lapa var det inte samma tryck denna fredag som förra, förra fredagen var det stor helg, vilket det inte var nu. Med det menar jag ungefär att man faktiskt kunde ta sig fram på gatorna denna gången :-). Annars var allt sig likt från förra gången med sambastämning, brassar utan tröjor och ett överflöd av alkohol. Jag och Robert hamnade efter hand i samspråk med ett gäng bestående av argentinare, brassar och en venezuelare. Jag skulle givetvis få gratis boende i Caracas om jag någon gång kom dit. Humm... En annan gång kanske! En alltigenom superb sista kväll blev det! Tyvärr har jag inte vågat ta med kameran någon gång så jag har inga bilder från de galna festerna som utspelas i Lapa :-(.
Efter att stött på en sliten britt från hostelet tog vi en taxi hem där kvällen fick ett trevligt avsked tillsammans med soluppgången. Den slitna britten kom inte längre än till hängmattan framför hostelet, där han morgonen efter vaknade upp till en ny dag i Rio :-).

Lapa på dagen, lugnt, städat och vackert med sin akvedukt!

Att lämna Rio är inte så enkelt. Här finns allt för livsglada människor; den galna festen, de enorma stränderna, de framfusiga kvinnorna, det vackra folket, allt, allt, ALLT!!! Om man bor här längre kanske man upplever kriminalitet, dålig luft och hård trafik som störande, men under ett kortare besök är staden, om inte bättre, som Sydney eller Barcelona. Vi åkte därifrån för vi kände oss tvungna inte för att vi ville.

Rio och även Sao Paulo, jag kom till er med skräckblandad nyfikenhet, jag lämnar er i en förtjusad saknad! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0