Sockertoppen!!!

Idag, efter sex nätter i Rio, har vi till slut pysslat med lite sightseeing. Det är nästan att jag får lite dåligt samvete när jag tänker på vilken dålig turist jag varit de senaste dagarna, men oj vilken skön tid det varit istället :-).

Sist jag skrev hade vi precis bytt hostel till Mango Tree som ligger i Ipanema, och det har varit ett mycket bra val. Hostelet är nämligen riktigt bra. Trevliga människor, bra duschar och bra frukost. Kan inte bli mycket bättre, kanske att aussien i receptionen kunde vara lite mindre dryg. Att både hostelet är toppen och att Rio är detsamma har medfört att vi minst stannar här i åtta nätter, varav sex vi redan avverkat.

Jag skrev även sist att jag var sjuk, det är jag fortfarande, dock är blåsorna i munnen bättre. Alltid något :-).

Tillbaka till dagens sightseeing! Att det inte blivit så mycket sightseeing tidigare har i första hand berott på att vi ofta vaknat upp runt 14 på dagarna efter lite väl idogt partajande kvällen/natten innan, men även på att jag mesar ut när det gäller att göra saker på egen hand här. Ingen av oss har egentligen upplevt något farligt, förutom att Robert sett en person blivit pickpockad samt att man hört hur andra backpackers har fått saker stulna, men inget värre än så, dock är jag ändå bra mycket mer försiktig här än jag varit någon annanstans. Att jag inte alls kan språket samt att det händer att folk skriker gringo efter en samt att alla brassar jag pratat med tycker jag ser supereuropeisk ut gör mig inte mindre mesig. Jag känner mig som ett lätt offer hehe :-). Detta har således gjort att jag inte gjort något på egen hand som jag brukar göra. Summa summarum blir att jag har en känsla i kroppen av att jag inte fått ut så mycket av tiden här som jag borde fått... Men egentligen är allt ändå grymt bra, så känns knepigt att klaga!

Nee nu ska det skrivas om sightseeingen!!! Idag besökte vi ialf Pão de Acúcar, Sugar Loaf eller bara Sockertoppen som den heter på svenska. Det är en känd utsiktsplats här i Rio som jag antar att man bara når genom den linbana som vi åkte dit med. Där uppifrån får man en bra blick över Rio och över det hela taget var det en trevlig upplevelse, dock utan den AWESOME känsla som alla som pratar engelska som modersmål får av allt de upplever. Ja, jag vet att jag skrivit det förut :-P.

Syns knappt, men där bakom är Cristo Redentor. Min tanke var att inte behöva åka upp till denna kristusstaty, men nu känner jag nog att jag måste göra det imorgon ändå... Damn!

Lite bättre bild på själva utsikten, när inte jag står i vägen hehe! Stranden är Copacabana, och här syns hur Rio ligger inklämd mellan bergen. En mycket vacker stad!

Men nu ni! Vi hann med mer sightseeing än så idag!!! Galet ellerhur...? Vi åkte även förbi den kända trappan i Lapa som en luring till konstnär har som något slags livsprojekt. En trappa som är utsmyckad med diverse olika bilder och grejer. Ganska läckert!

Lattjo ellerhur :-)?

Varenda trappsteg är utsmyckad med diverse konst! Alla har dock inte en lite för glad gringo liggande på sig :-P.

Humm... Jag hade massa idéer innan om vad jag skulle skriva om, men nu är de som bortblåsta... Antagligen beroende på att jag sitter och skriver i baren på hostelet, ända stället där Wi-Fi'n fungerar just nu av någon anledning.

Imorgon fyller pappa år! Grattis, Grattis!!!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0