Fairytale of New York

Nee det här blir ingen saga över hur det är här i det "stora äpplet", utan mer en autentisk redogörelse vilket brukar vara min melodi :-). Nu har vi varit här två hela dagar och en kväll och således hunnit bekanta oss lite med staden. Hur är då denna metropol? Den är föga överraskande väldigt mycket! Åt det negativa hållet så är det skräpigt, gapigt, dyrt och storstadssegt, dock kvickare än exempelvis London med sina trånga gator. Till det positiva hör alla intryck, exhibitionismen (en snubbe sprang och jonglerade samtidigt exempelvis), utbudet och massa mer... Känslan nu är att ju längre man stannar och ju mer man lär sig om staden desto mer kommer man tycka om den.
Idag tog vi en tur med en av sightseeing-bussarna, efter rekommendation, och det var väl investerade pengar. Under resan, som var väl tilltagen, bombarderades man med information som att hyran för en 1a på det finare Manhattan går på över 2000 dollar och att Diana Ross är så rik och känd att hon kan byta ut fönstrena på sin takvåning trots att de inte matchar resten av byggnaden... Alltså både vettig och mer rolig information :-). Det är ungefär det vi hunnit med idag efter att ha gått upp rätt sent... Igår var en mer intensiv dag där Sverige-matchen avverkades på Starbucks, ett besök till en utställning över hur vi människor ser ut inuti med riktiga lik samt ett besök för middag i Chinatown. Igår kväll försökte vi även gå ut och partaja, men vi kom ut lite sent och hittade inget bra ställe så det blev mest pannkaka av det hela... Ikväll tar vi dock nya tag och ska försöka lyckas presentera oss bättre för det New Yorkiska partyfolket.

Under gårdagen hann vi även med ett besök till "Seinfeld-restaurangen"

Taxibilar på "tidernas torg".

Kommentarer
Postat av: Anders Oxelgren

Hej! Ja det verkar som ni har det bra "där över"! Här hemma har vi ätit goda surströmmingar med Inga och co samt grattat Erik. Ha det bra och hälsa kompisarna. / Pappa

2010-09-05 @ 08:57:11
URL: http://oxelgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0