Viva Las Vegas!

Ja nu har vårt super-duper-ultra-lyxåk, Cadillac DTS, tagit oss till Sin City, aka; Las Vegas. Min alldeles privata tanke var väl egentligen inte att åka till Las Vegas redan nu utan mer att åka norrut mot Seattle, men efter moget övervägande beslutade vi att åka lite mindre bil och istället stanna lite längre på varje ställe, vilket antagligen ger lite mindre rural USA, men säkerligen är bättre ur må-bra-i-grupp synpunkt. Allt detta "en för alla, alla för en", vilket är ett måste många gånger, blir rätt jobbigt i längden och undviks något när man befinner sig på ett ställe där alla kan göra lite vad de känner för. Hursomhelt är vi i Las Vegas nu!

Vår mastodont-Cadillac! Mucho bekväm, men V8an visar verkligen vad den kan genom att tömma tanken i rasande takt :-).

Att åka hit var lite av en upplevelse i sig självt. På vägen hit korsade vi nämligen Rocky Mountains och utan större imagination (kom inte på nåt bra svenskt ord) kan ni nog föreställa er hur det gestaltade sig med höga sluttande berg och ett allt igenom dramatiskt landskap. En mycket trevlig bilväg på alla sätt. Eftersom vi åkte på kvällen från Denver blev vi tvungna att stanna och övernatta hos Norman Bates återsuppståndna mamma i byn Palisade. Hon verkade inte helt nöjd när vi ringde på hennes motelldörr, trots släckt "open-skylt", runt 12 på natten och artigt frågade om vi fick sova i något av rummen :-). Efter lite muttrande fick vi dock ett rum och till skillnad från Marion Crane kom vi därifrån helskinnade dagen efter!!!

Typiskt Motell i USA. Jag älskar verkligen att det är rena rum...

Följande dag ägnades åt bilkörning där Nils och Tobias säkert korsade fram genom staterna Utah, Arizona och så till sist Nevada där Las Vegas ligger. Efter att ha slarvat bort lite tid med miss av hotellbokning fick vi till slut tag på ett hotell och bor nu på Circus-Circus på "strippen" i Las Vegas. Oerhört bra standard måste även påpekas, dock måste jag få vara lite vanligt bitter och påpeka att hotell alltid är lite segt i och med att man inte får så mycket "gratis" bekantskaper som på ett hostel. Sovkvalitén blir dock klart bättre.
Resterande del av kvällen spenderades åt poker på rummet, mestadels för att jag och Bias skulle försöka lära oss lite regler osv., så att vi inte framstår som kompletta idioter om vi vågar oss på att spela lite på något av Casinona här i stan. För min del upptäckte jag mest vilken fasligt dåligt pokerspelare jag är. Med lite tur kan mitt alltid överspända nervsystem lura en och annan motspelare, men det lär tyvärr inte räcka långt :-(.
Dagens dag har hittills spenderats åt mat, träning och bloggskrivande.

För övrigt!!! Vill ni läsa ett par mindre cyniska och istället lite mer humoristiska och anekdotiska resesklidringar från denna resa rekommenderar jag starkt robertrobertrobert och fornbrant på Resedagboken. Där skildrar Robert och Bias resan med lite andra ögon, vilket jag tror ni kommer finna lite mer "roande" än denna blogg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0