Venedig!

Två hela och två halva dagar har spenderats i Venedig med familjen. Det hela var någon slags omvänd present från mamma och pappa i och med att mamma fyllde 60 år igår. Som grädde på det hela blev jag och lillasyster så bortskämda med mat och grejer att, ialf jag, nästan skäms lite grand.

Jag kommer inte orka skriva några långa rader om själva resan, men Venedig var ialf ungefär så annorlunda som jag antar gemene man tror innan de kommer dit. Det finns inga bilar i staden, det finns "bussar" som går på vattnet och mycket av den dagliga livsföringen sköts genom båtar, typ varukörning, sophämtning osv. Man får inte ens cykla i staden, så fötterna blir således det verktyget man använder. Förutom dessa rent praktiska saker så dryper stan av historia, det mesta dock totalt ointressant för gemene svensk som inte har en aning om vilka alla dessa italienska konstnärer och arkitekter nu är, men att njuta av deras verk som fortfarande finns kvar går ju alldeles utmärkt. Vi gjorde mest just det, snöade inte in oss så mycket i stans historia utan knallade mest runt och hänfördes av Venedigs rent okulära skönhet, om man nu kan uttrycka sig så?

Att det skulle vara fruktansvärt dyrt i Venedig håller jag inte med om, även om stan har långt ifrån Thailand-priser så tycker jag att restaurang-mat var som i Sverige eller billigare.

Jag åker gärna tillbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0