Konformera! Konformera!!!

Ulf Brunnberg blir intervjuad i Slitz och fäller några kommentarer om feminism, och tjoflöjt så blir det löpsedel i Sveriges bästa skittidning Aftonbladet. Nu har jag inte läst hela intervjun i Slitz, utan bara det som klipptes ut och publicerades av Aftonbladet. ...och jag tror att Aftonbladet tog det de ansåg vara det värsta och säkerligen uteslöt diverse förklaringar till argumenten. Grejen är ialf att Brunnberg har uttryckt sig om att kvinnor inte ska vara brandmän och att mordet på en kriminalvårdare i Huddinge beror på feminismen. Nu har inte jag någon aning, precis som ingen annan har någon aning heller, huruvida kvinnor är sämre brandmän och kriminalvårdare än män? De kanske har en lugnande inverkan på brandhärdar och intagna vad vet jag, å andra sidan kan det lika gärna vara så att en generell kvinnlig brandman är sämre än den generelle manlige brandmannen? Som sagt jag har ingen aning, men det är inte alls ologiskt det Brunnberg säger om att kvinnor är klenare än män och således då är sämre på att bära brandslangar osv... Detsamma gäller mordet på häktet i Huddinge, en generell man kunde säkert i större utsträckning försvara sig än den kvinna som nu blev mördad. Alla har vi olika förutsättningar och utbildningar, och inte vill vi ha mindre passande, läs outbildade, sjuksköterskor, läkare, jurister mm. Det är ju den poängen Brunnberg försöker få fram, men som ingen fattar... Sedan kanske han har helt fel, det kanske är mindre skador med kvinnor inom brandkåren och problemen på häktena kanske har minskat med fler kvinnor där, men att eventuellt ha fel folk på fel plats är inte bra oavsett om det handlar om utbildning, kön, ålder mm.
 
I det ytranndehomogena Sverige ska dock inget diskuteras utan det ska helst bara vändas kappor efter den gängse politiska korrekta normen. Ialf vad gäller synlig media, kan dock tänka mig att det är andra tongångar på exempelvis Flashback.
 
Sedan att Malin Wollin går in och skriver ett sådant sagolikt uselt inlägg angående det hela gör ju bara saken ännu mer pinsam. "Det kittlar i hypofysen att ställa ett obegränsat antal motfrågor till Brunnberg, till exempel den om hur svårt det egentligen skulle vara att med 38 slag slå ihjäl en ensam manlig fångvaktare som vänder ryggen till". Men... En normalbyggd man hade säkerligen inte fallit efter första/de första slagen och således inte blivit ihjälslagen, och var kom hypofysen in i bilden?
 
Slutkläm, det finns en anlending till att krogvakter är bitiga. Det här sista är inte något som skall sättas i direkt jämförelse med det andra, men visar ändå att storleken kan ha betydelse ;-).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0