Annandag Jul

Ganska precis vaknat Annandag Jul 2012, och är inte bakfull. Det blev att stanna hemma igår, vilket just nu känns alldeles förträffligt, men som kan ha gjort att jag missat något kul eller annorlunda under natten.
 
Julaftonen var lugn och trevlig och spenderades hemma hos mor och far tillsammans med dem och lillasyster. Det är nästan lite för lugnt nu på Julafton när inte storasysters familj finns på plats. Lite hets vill jag allt ha, samt lite väntan på att åka någonstans eller att några ska komma och hälsa på. Men det är väl mitt och lillsyrrans fel, i och med att vi inte skaffat några partners eller familjer, även om syrran verkar arbeta på det lite mer än jag ;-).
 
Så julaftonen gled fram i sakta mak med mat, Kalle Anka, ett Astrid Lindgren ihopklipp (grymt bra) och James Bond-film tills det äntligen var dags för julklappsutdelning. Däremellan hann jag även med att lägga upp en parodiserande bild på mig på Facebook med klappar och tomtar. Det uppkom i någon sorts irritation av att alla föräldrar envisas med att lägga upp sina barn på Facebook, med diverse julkommentarer till. Jag tyckte att det var bra med en bild på en 30-årig man som omväxling, och jag tror inte det gick fram helt, men jag hade roligt åt det :-).
 
...och apropå Kalle Anka, så var det ännu mer som var bortklippt än vad som framkommit tidigare, var var "say mama" dockan exempelvis?
 
Det roligaste med julafton är ju julklappsutdelningen, även om "roligheten" gjort en 90-graders sväng numera och det roliga inte längre är att få paket utan att ge bort paket. Av det jag hade önskat mig tycker jag att jag fick det mesta plus ett par riktiga överraskningar som vantar man kan använda till mobilen och boken "En dåres försvarstal" som jag råkade slarva bort i GBG.
 
Sedan blev det tidigt i säng och juldag dagen efter.
 
Juldagen innebar traditionsenlig lutfisk, en himla massa snö och lite film.
 
Apropå Bond, som jag nämnde tidigare i inlägget, så hade jag införskaffat Casiono Royale och Quantum of Solace för att undersöka om Skyfalls förträfflighet var en ovanlig slump, eller om alla filmer i Daniel Craig serien är bra? Casino Royale hade jag sett förut och inte tyckt varit så värst, nu när jag såg om den tyckte jag väl att den var bra, men fortfarande inte så värst :-). Quantum of Solace trodde jag mer på i och med att Marc Forster regisserat, men filmen var ett magplask och borde passat bättre som ett avsnitt i Top Gear eller något liknande med alla dessa "jakter" på vägar och i luften. Handlingen verkade inte så viktig...
 
Jag kikade även på Indecent Proposal, en sexuellt laddad film om möjligheterna eller svårigheterna med att köpa kärlek. Ur ett filosofiskt perspektiv himla intressant.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0