Renässans för Fremantle

Igår blev det en sväng till Fremantle igen för att ytterligare göra ett försök att hitta shorts, samt för att kika på lite mer gamla byggnader.
 
Sist jag var i Fremantle var det festival och människor överallt, samt att jag var något jet-laggad. Detta medförde säkerligen att jag inte blev så imponerad av staden, och inte heller uppfattade staden som såå mysig som alla Perth-bor verkar anse. Nu efter att jag spenderat lite tid i det jämförelsevis moderna Australien, är lite piggare och med lite mindre folk i Fremantle ansåg även jag att staden har en viss tjusning. Staden har inte den ganska osmakliga blandningen av gamla ruckel och supermoderna byggnader, som typ Perth och Melbourne, utan mestadels upprustade äldre byggnader, vilket ger staden än mysig känsla.
 
Igår besökte vi även det första fängelset i Fremantle, Round House, vilket är den första allmäna byggnaden i hela Australien. Fängelset användes inte heller för brottslingar som transporterats från Brittiska Öarna utan endast för människor som begått diverse brott i och runt Fremantle.
Round House, Fremantle, med tillhörande julstämning :-).
...och så här kunde det gå om man varit busig...
 
Jag hittade även ett par shorts och en t-shirt, så en modevisning är på sin plats :-).
Alla kläder jag hittills köpt i Australien; t-shirt från Quiksilver, shorts från West (vad det nu är för märke?), Polaroid-brillor och låga strumpor, uttryck från försöka se fräsigast ut i stan :-). Fotograf Saga Wåke.
 
På kvällen besökte vi några skottska vänner till familjen Wåke, och jag fick träna ytterligare på engelskan. ...och det bästa av allt var att det var skottar man faktiskt förstod vad de sa :-).
 
Ord jag lärt mig under denna resa:
 
Jetty - Kaj, pir, vågbrytare
Pier - Brygga
Gaol - Fängelse, häkte
 
Pissoarerna här i Australien är en egen liten historia. Det känns som man står i sitt eget piss medan man kissar. Ni förstår när ni ser bilden nedan.
Tanken är alltså att man ska stå på de där "metallstängerna" i botten av pissoaren medan man utför sina behov. Ni kan ju bara föreställa er hur det stänker och grejar...
 
Idag är det vintur i Swan Valley!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0