Swan Valley och Lancelin

Igår blev det en tur till vindistriktet här utanför Perth, Swan Valley. Erik fick det otacksamma jobbet att vara chaufför, eller skipper som det kallas här, så inget vin för honom. Jag och Juliana kunde dock njuta av vin utan begränsningar :-). Det är rätt charmigt att som förfest, helgnöje, eller bara för att, kunna sätta sig i en bil i 20 minuter för att sedan ha möjligheten att besöka 33 olika vingårdar med många många olika sorters viner. Under den här turen besökte vi i tur och ordning vingårdarna; Windy Creek, Lamont's, Henley Park Wines, Fishtail Wines och till sist Ambrook Wines. Vi var även förbi Lancaster Wines men där var det så oerhört mycket folk så att vi tröttnade och åkte därifrån. Det är inte helt svårt att bli lite rund under fötterna under ett sådant här äventyr eftersom att man på varje vingård säkerligen kan provdricka ett 10-tal viner om man känner för det, och det oftast gratis. Nu blir det nog för de flesta en rätt dyr historia ialf i och med att man gärna köper minst en flaska vid varje vingård, och mitt facit den här gången blev; en verdelho, en skumpa, en merlot och en mix av merlot/cabernet/shiraz samt att jag antagligen kommer köpa en flaska av syrran men där producenten vägrar avslöja vad det är för druva eller druvor. Förutom vingårdarna hann vi även med att besöka en chokladfabrik.
Vinrankor, famijen Wåke-medlemmar och allmänt fin natur vid Lancaster Winery i Swan Valley, Perth.
 
Tillbaka i Perth blev det en kort vila för att sedan svida om för att gå på en hej då-fest för några svenskar som varit här nere ett tag och nu skulle åka tillbaka till Sverige. Festen var nere vid Swan River i South Perth och hade alla förutsättningar att bli väldigt trevlig, men vädret gjorde allt för att ställa till det med ovanligt kylig temperatur och kalla vindar. Maten var dock god och sällskapet trevligt. Efteråt hängde jag med en av deltagarna ut på lite nattliv i Perth. Det blev besök till några trevliga uteställen, bevittnande av ett slagsmål och många överförfriskade dräggiga aussisar, men i slutändan var det ändå en riktigt trevlig kväll.
 
Det blev rätt sent och var en aning tungt att gå upp kl 9 imorse för att åka iväg till Lancelin för att surfa på sanddynor. I Lancelin, som ligger 10-15 mil norr om Perth, finns stora sandlandskap där man kan surfa nerför sanddynor med hjälp av en sandboard eller vad man ska kalla det? Landskapet är fantastiskt på alla sätt, och sanden är riktigt finfördelad, men kullarna är lite för låga för att det ska bli några längre åk, och det går kanske inte riktigt så fort som man önskar. Förhållandena var även lite extra dåliga idag i och med att det blåste något oerhört, vilket gjorde att det flög sand överallt som man fick i ögonen osv. Inte så bekvämt...
Sand-surfing i ett mycket blåsigt Lancelin.
 
Nu ikväll har vi haft mysigt adventsfika med lussebullar, pepperkakor, julmust och glögg. Allt inhandlat på IKEA. Har aldrig tänkt på det förut, men IKEA är verkligen klockrent när man är utomlands.
Adventsfika hos Familjen Wåke.
 
Imorgon blir det en rätt lugn dag är tanken, och jag ska försöka sova lite mer än vad jag gjorde inatt. Jag ska även eventuellt boka en tur där man får bada med delfiner, dock inte ta på dem, men jag måste överväga saken ytterligare i och med den relativt höga kostnaden, humm...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0