Små dilemman...

Är det rimligt att "få" söka asyl när man inte har några asylskäl men ändå ha fri tillgång till den svenska sjukvården? Även när det gäller vaccin och andra icke akuta åkommor? ...å andra sidan varför ska inte alla världens människor ha rätt till samma sjukvård?
 
Är det rimligt att få ett uppehållstillstånd om man inte accepterar vård som visat sig fungera? Alltså om uppehållstillståndet i sig är en kur, men att det finns andra kurer som inte accepteras, men som ger samma resultat.
 
Vad händer om vi gör som USA på 1800-talet med en slags patriotism. Alla får bo här om de registrerar sig, respekterar våra lagar, men de får inga pengar eller fri bostad. Skulle det leda till stora tältläger, en massinvandring, eller skulle det bara bli så att lycksökare som vet att de kan vara här ett tag utan att behöva anstränga sig skulle försvinna, och i förlängningen minska invandringen. I den diskussionen kan man ju dock fundera över vilka som skulle få bidrag överhuvudtaget. Kanske endast svenska medborgare eller något?
 
Kan verkligen något som är fastställt ändras i efterhand, nu tänker jag juridiskt!? I min värld är något som är fastställt inte ändringsbart i några sammanhang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0