En i raden av lätt bakisaktiga söndagar

Söndag igen, och som singelmänniska således en i raden av lätt bakisaktiga söndagar, allt beroende på att man som singelmänniska inte har så mycket bättre för sig en lördag än att bli lite lagom full och gå ut på lokal.

Läste igår en artikel i Aftonbladet som handlade om högre utbildning och jobb för "svenskar" och invandrare. Utgångspunkten var en halvklar studie från något universitet i STHLM som hade kommit fram till (?) att utbildade invandrare i större utsträckning hade arbeten som var "sämre" än deras utbildning borde gett. Artikelförfattaren fick på något konstigt sätt ihop det till att invandrare skulle vara mer utbildade än svenskar och massa annat helkonstigt om strukturell rasism osv. Hur studien, som inte var klar, hade fått sitt underlag framgick inte heller. Hur jämför man utbildning med vilket jobb man bör ha osv.? Det jag dock tyckte var allra konstigast var att det ens framstår som konstigt att invandrare med utbildningar i större utsträckning har sämre jobb än utbildade svenskar. Tror en och annan arbetsgivare kan tycka det är bra med anställda som kan tala och skriva svenska någorlunda...

Kikade på Jägarna 2 nyss och blev positivt överraskad. Skönt med en film där berättelsen är så enkelt berättad. Liksom omöjligt att inte hänga med i svängarna, inget tänka själv här inte :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0