Hultsfred, Världens mest tacksamma festival?

Festival igen för mig för första gången på säkert lite för många år och med nya infallsvinklar angående tankar om kropp och hälsa m.m. Jag åkte till Hultsfredsfestivalen med huvudtanken att vara smålullig hela tiden och eventuellt sätta musiken i centrum. Det senare må vara en efterkonstruktion men det passar ialf bra in på min festival som sådan.

Startfältet för årets Hultsfredsfestival var så bra att alla andra festivaler i Sverige kan gå och lägga sig innan de ens gått upp, om det nu är ens metaforiskt möjligt? Bara ett axplock; Noel Gallagher, Slash, Stone Roses, Cure. Till detta även fotbolls-EM. Det gick även alldeles utmärkt att titta på fotbolls-EM på en skärm och samtidigt se exempelvis festivalens kelgris utan min förståelse Kasabian live bredvid.

De nya tyska ägarna har styrt upp festivalen på så sätt att inga band spelar samtidigt på de stora scenerna eller spelar över sin tid. Det senare kan säkert många se som dåligt men personligen tycker jag nästan alltid det räcker med en timmes konsert. Folkmässigt var det för oss gamla rävar typ tomt på festivalen, men det är ju inte så att man lider när man kan komma en minut innan spelningen och gå för att ställa sig längt fram utan att behöva armbåga sig fram. Ibland blev det dock pinsamt lite folk på vissa väldigt bra konserter som exempelvis Magic Numbers konsert. Det är det tidigare jag syftar på med rubriken. Jag har nämligen aldrig varit på en festival med sådan fantastisk agenda där jag kunnat ställa mig precis var jag vill för att se det jag vill, och även i vissa fall sitta ner med en halvblaskig lager från Åbro i gräset och bara njuta av livet.

Bäst!?

Krunegård - Korallreven & vintergatan, Cardigans - You're the storm, Noel Gallagher - Don't look ba(n)ck in anger. Grabbarna som sålde kaffe! Att man fick gå runt med öl inne på området. TSOOL.

Sämst!?

Sverige - England, alla snurrande barn, kylan, att Magic Numbers spelade This is a song innan jag hann dit. Att man inte fick ta in egen öl på festivalområdet. Att Cure drog ut för länge på sin konsert.

?

Är Stone Roses ens i närheten nära att leva upp till hypen? Varför älskar alla Kasabian? Vad gjorde Slash och diverse rappare på festivalen? Jag måste helt missat flickmodet med shorts med midjan över naveln, snyggt?

Motvilligt saknat

Gnabbas med Svensson.


Grabbarna kaffe 5 kr. Helt klart Hultsfreds bästa deal! De fick kritik av både den ena och den andre att de sålde för billigt, men de höll hårt på sina priser :-).

The Cure höll på alldeles för länge och sent, men innan den värsta tröttheten slog till var det mycket bra.

Trötta ögon vid Stone Roses.

Calle och Bias!

Svensson och Fredrik satte helt klart färg på tillvaron under festivalen. Tack!

Krunegårds "Korallreven & Vintergatan" var något överraskande festivalens topp.

Inne på Nils Holgersson parken där vi bodde utanför i en stuga. ...och hur mycket mindre hade jag fått ut av mitt liv utan Nisse och Bias?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0