Världscupsavslutning!

Någon gång i veckan, eller varför inte ännu tidigare, hade Nils eller Tobias, eller varför inte båda två, fått idén att åka till Falun för att titta på Världscupsavslutningen i skidor. Jag ombads följa med, och gjorde således detta. Idén "åka på världscupsavslutning" hade aldrig någonsin kommit upp i mitt eget huvud, så det var ju rätt bra att någon annan såg till att jag nu fick se lite skidor live för första gången i mitt liv.

Det hela utspelades i Falun, med den klassiska och jobbiga mördarbacken som vi alla kommer ihåg från VM 1993, eller 1995, som jag ansåg, men jag fick stryka på foten angående detta. Inför herrarnas 15km klassiskt valde vi att börja tittandet i just denna mördarbacke, och vet ni vad, uppe på toppen möts vi av en överraskning för där står Pelle och Jonas. Jag som inte ens visste att de var skidintresserade, vilket verkade vara ömsesidigt när jag fick frågan om vad tusan jag gjorde där!?

I mördarbacken fick vi se Hellner svicha förbi i tät en gång, men sedan var det roliga slut och de svenska herrarna gjorde ingen direkt ihågkommande insats.

Den fruktansvärda mördarbacken!!!

Efter herrarnas lopp var det dags för damernas 10km klassiskt. Under detta lopp orkade vi inte stå uppe i mördarbacken, utan stod nere på stadion istället. Där nere var det lite överraskande en och annan mycket full gubbe, eller de var även i mördarbacken när jag tänker efter. Det var nog det mest överraskande med hela utflykten att det var så många fulla gubbar! För övrigt gick det inte så värst bra för de svenska damerna under dagen heller, men Kalla var ändå med i toppen någorlunda.

Kalla och company inför målgång!

Summa summarum, en trevlig dag! Kul att göra något annorlunda, och jag tyckte det gick rätt så bra att följa med i hur loppet gestaltade sig i och med restultattavlor och korta slingor, vilket gjorde, ialf det senare, att man fick se åkarna rätt mycket.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Soft blogg!

2012-03-24 @ 02:37:50
URL: http://yannii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0