En vecka i Perth

Nu har jag spenderat en vecka i Perth och börjat komma in i rutinerna, och vad tycker jag om stan så här långt? Jag får spekulera och anta en del, men min bild så här långt är rätt bra. Stan är väldigt utsträckt, lite Los Angeles lik, och de flesta åker bil för att lokaltrafiken verkar vara så där. Det verkar även mest vara villaförorter och inte massa slitna miljonprojekt i förorterna som brukligt i Sverige. Det verkar vara en välmående stad utan många av de problem som Sverige satt sig i. Finns säkert en del dåligt också, förutom lokaltrafiken, men jag har inte stött på så mycket dåligt än så länge. I övrigt finns stränder överallt och vädret är ofta bra, vilket gör att man inte behöver åka härifrån för att leta sol, utan kan åka på, i min mening, mer intressanta semestrar.
 
Igår besökte jag och syrran IKEA, mest för att de säljer massa svenska delikatesser där som smågodis, hårt bröd, lingonsylt och dylikt. Smågodiset var inte det billigaste, typ 16 kr hektot, men gott är det. Det var rätt härligt att gå runt på IKEA och se hur mycket Sverige de vågar visa upp. Hemma i Sverige är det ju i princip fult att hissa svenska flaggan, lära folk svenska m.m., men på IKEA var det svenska flaggor överallt, inga svengelska namn på saker utan ÅÄÖ fanns kvar i produktnamnen, information om Sverige här och var osv. Jag måste säga att det är riktigt charmigt att ett sådant multinationellt företag inte glömmer sitt ursprung.
Välkomsttavla på IKEA i Perth.
Saga som snurrar runt. 
 
På kvällen kikade jag lite på Sagas cheerleader-träning, och hon är riktigt duktig på att hjula och ska snart ha uppvisning.
 
Idag har jag och syrran varit på stranden. Det är lite läskigt för mig att vara på stranden här. Min hud är allt annat än vad med stark sol, och den är inte speciellt tolerant mot stark sol överhuvudtaget. Om jag inte smörjer in hela kroppen med 30+ solkräm så blir jag bränd, det är helt galet, och trots det översta har jag inte varit med om maken tidigare. Jag har inte bränt mig rejält än, men blivit halvröd både här och där. Första gången jag besökte stranden missade jag tydligen att smörja en del av överarmen, som blev röd, när jag åkte inlines smorde jag inte in mig alls för att det var molningt och jag hade t-shirt, långa shorts osv, och tyckte mig varit ute i solen en del, ändå blev jag röd på båda armarna samt röd i nacken, och idag har jag små områden på fötterna som blivit röda trots att jag försökt smörja in mig minutiöst. ...och under dessa perioder har jag kanske varit i solen ett par timmar åt gången. HELT GALET!
 
Jag har kommit igång hyggligt med träningen också, och hunnit med 4a kortare pass med löpning och styrketräning sedan jag kom hit, och imorgon blir det att besöka ett gym tillsammans med syrran.
 
I övrigt.
 
Är någon förvånad över att SD verkar ligga över 10% av rösterna nu? Krisen i Europa kommer inte göra det bättre om Sverige fortsätter med samma politik som nu.
 
Inte för att jag tror att jag gillar Katrin Zytomierska, men ska hon verkligen få sparken för att hon tyckte en gym-modell var tjock? Var är yttrandefrihten på väg i Sverige, finns den kvar? Debatt är bra, men folk måste få tycka utan att bli av med jobben, speciellt när de tycker saker som faktiskt kan vara helt relevanta. Vad går man till gymmet för? Kan vara för att bli biffigare, få bättre kondis, gå ner i vikt o.s.v. Om modellen i sammanhanget hade det sista som mål, så är Zytomierskas inlägg helt relevant. Jämför detta med exempelvis; en bantningsmetod som något företag skulle ta betalt för, och som inte skulle ge något resultat... ...och varför trycka in övervikt som normalt i våra medvetanden mer än vad redan är gjort?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0