Framme i Perth

Nu är jag framme i Perth, efter en otroligt lång och seg flygresa. Jag tror aldrig jag tidigare i livet varit så trött som jag var igår när jag kom fram hit. Eftersom flyget mellan Arlanda och Frankfurt avgick kl 06.00 på måndag morgon ansåg jag att det inte var någon bra idé att sova natten innan, bland annat eftersom jag var/är för snål för att sova i en skön säng vid Arlanda, vilket kanske hade kunnat lett till några timmars sömn :-). Sedan att försöka få någon sömn under flygningen mellan Frankfurt och Singapore var inte heller det lättaste i och med att flygningen skedde under svensk dagtid samt att jag i princip inte kan sova på flygplan i och med att jag innerst inne är rätt säker på att planet snart ska störta, och det vill jag ju vara beredd på... Under sista delflygningen mellan Singapore och Perth lyckades jag dock somna till i korta perioder. Väl framme i Perth så hade jag ialt inte sovit något direkt på två nätter, vilket är alldeles för mycket tid utan sömn för mig, så jag lade mig här runt 20:00 aussie-tid och vaknade 11:00 morgonen efter, utvilad :-).
 
Madde ska ha ett MYCKET stort tack för skjutsandet till Arlanda, eller hemkörandet av min bil, beror ju helt på hur man ser på det, men inget är ju mindre värt det andra :-).
 
Annars gick resan bra, och Singapore Airlines imponerade med både bra service och en Airbus 380, världens största passagerarplan. Det är helt sjukt, eller det är det säkert inte om man är bra på aerodynamik eller vad det heter, att en metallpryl med två våningar kan FLYGA hela vägen från Singapore till Frankfurt. Det måste vara så sjukt mycket bränsle som hänger med från start.
Inte den 380n jag åkte med, men en precis likadan som stod bredvid den jag kom med.
 
Lite kuriosa kring flygresan mellan Frankfurt och Singapore. Resan tog lite mer än 11a timmar och jag flyttade mig inte från min stol en enda gång, vilket berodde på att jag satt längst in mot fönstret och att de som satt utanför mig typ sov hela tiden, samt att jag aldrig blev pissnödig under resan, vilket är unikt bara det :-). Summa summarum, jag tror inte jag suttit still på samma plats så länge i hela mitt liv förut. Tre filmer kikade jag även på;  Hunger Games - Mycket bättre än jag trodde, och något av det bättre jag sett det här året, Battlefield - Kanske en av de fånigaste filmer jag sett, men underhållningsvärdet ska inte underskattas och filmen är helt klart sevärd om man bortser från allt annat, Abraham Lincoln, Vampire Hunter - Bra film om man klarar av att fiktion och verklighet blandas ihop.
 
Framme i Perth fick jag ett mycket överraskande mottagande av hela familjen Wåke med svensk och australisk flagga :-). ...och hur skönt är det inte att ha resa och boende klart när man kommer till en flygplats i okänt land? Vet inte hur många gånger man, svintrött, behövt leta efter buss, taxi osv. och förhandla om pris m.m., men nu slapp jag det. 
Precis kommen till Perth och fint mottagen av skolflickorna Saga och Lisa!
 
Annars fortsatte det generösa mottagandet igår med god mat, vin, öl, kramkalas och promenad i närområdet.
 
Idag kom jag ju upp som tidigare berättat något sent, vilket i sin tur gjort att så där jättemycket inte hunnits med. Jag och syrran var dock iväg en sväng till en park vid namn King's Park och kikade på Perth skyline samt gick runt i parken.
En klassisk, Andreas förstör bilden som kunder blivit så bra, bild :-). Perth-skyline ialf, och där mitt huvud är återfinns ytterligare några höga hus :-). Ett mini-Manhattan som syrran säger.
 
Efter park-utflykten hämtade vi Saga och Lisa i skolan, pratade med en mängd barn-hämtande mammor och åkte sedan iväg till ett shopping-center för att byta lite Lego som jag försökte ge till Saga och Lisa, men som de redan hade. ...och reageras det över bytas här, så är det så att det de fick sparas och ges bort till någon annan i framtiden, så då behöver det inte köpas något nytt den gången. Jag var även tvungen att införskaffa deo, fick jag ta bort pga av övervikt i min egen badrumsvägning hemma i Örebro, låga strumpor, som jag av någon anledning glömde ta med, samt nya solbrillor, de gamla hittade jag inte i Örebro, men jag vet att de finns någonstans.
"Fräsig" så det förslår ;-). ...men imorgon klipps nog en hel del av håret bort, måste ju prova de australiensiska frisörerna :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0