Inlines, Fremantle och bokning till Melbourne

Fredagskvällen avslutades med grillning i Heath Coat med en annan svensk familj från Örebro. I och med att den familjen snart ska åka tillbaka gjorde mannen sitt bästa för att tömma barskåpet i min och Eriks strupar, så det blev lite större whisky-intag än vad som var tanken, men det är ju inget man lider av för stunden så att säga :-). En kul sak med Australien, eller ialf med Perth, är att det finns grillar, eller stekanordningar, i parkerna som man kan låna efter behov. Detta gör att folk sitter och äter grillad mat lite varstans i parkerna, utan att behöva tagit med sig något för själva grillningen, och inte heller behöver oroa sig för dåliga engångsgrillar osv. 1-0 till Australien vad gäller parkgrillning kan man säga. 
Utsikt från Heath Coat över Applecross i Perth där familjen Wåke bor för tillfället.
 
Igår besökte vi Fremantle, den delen av Perth där hamnen ligger och stränderna, om man hårddrar det lite. Stan är känd för att ha flera välbevarade byggnader från perioden runt år 1900, vilket kanske inte är revolutionerande för oss i Europa, men det är, ja, vackert (?). Vi knallade runt lite i stan, käkade mat och drack lite öl. Vi var på ett ställe där de tillverkade sin egen öl, och jag och Erik beställde in en bricka med 8a olika ölsorter i små glas, vilket jag tyckte var en rätt kul grej, och vilket jag inte sett i Sverige, men kanske finns? Ialf så fick vi in dessa ölsorter samt lite information om varje sort, vilket var både gott, lärorikt och trevligt.
Coolaste gänget på väg till Fremantle.
Här provade vi lite öl, men som ni ser är inte hela Fremantle så där jättefräckt vad gäller arkitektur. 
 
Under kvällen hade Erik och Juliana bjudit in en engelsk familj, eller engelsk och engelsk, de har precis blivit australiensiska medborgare, men de är från England från början. Detta var ett utmärkt tillfälle att få prata lite engelska ordentligt, och plus i kanten var att mannen i familjen hade ett mycket stort musikintresse vilket givetvis ledde till mycket snack om musik. ...och är det något britterna kan så är det musik :-).
 
Idag har vi åkt inlines. Erik hade ett par gamla som jag kunde låna, och det var med skräckblandad förtjusning jag snörade på mig rullskorna. Jag har typ aldrig åkt vanliga skridskor, och inlines hade jag provat en gång tidigare med vad jag mindes det som ialf någorlunda positiva resultat. Nog att rullskorna var i minsta laget, men det var rätt skoj och gick hyggligt. Det såg precis lika stappligt ut som andra nybörjare jag sett, men framåt gick det. Saga trillade dock och slog i handen och blev lite ledsen över det :-(.
Jag måste ju säga att det ändå ser rätt bra ut, men det finns ju en anledning att ena foten är i gräset :-). 
 
Nu under kvällen har jag fått ytterligare en i raden av goda middagar serverade till mig, vilket jag är sjukt tacksam för, och får lite dåligt samvete över, men tacksamheten är större än det dåliga samvetet.
 
I övrigt har jag bokat resa till Melbourne och åker dit den 21 november, och stannar som det ser ut 6 nätter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0