Träning, pingviner och Rockingham

Gårdagen handlade mestadels om träning. Det är rätt kul att "resa" men att ändå leva Svensson-liv och göra saker som att åka till IKEA, handla mat, hämta barn i skolan samt träna, i och med att det är ett liv man sällan stöter på när man normalt reser, ialf vad gäller mina resor. När jag rest förut har det mest handlat om att umgåsas med andra turister och göra så mycket turistgrejer som möjligt samt festa, och det senare har ofta gjort att dagarna blivit kortare, p.g.a. sen uppstigning. Nu är det upp 7-8 varje morgon och vardagsliv istället.
 
Jaja, tillbaka till gårdagen, träningsdagen. Syrran och jag hade spanat in ett gym bredvid en stor mataffär och varit där och frågat om man kunde träna engånspass där? Det gick alldeles utmärkt om man avlade en avgift av 13 dollar per gång, typ 90 kr, så inte helt billigt. Gymmet var dock sproilans och anpassat efter den "nya" cross-fit-trenden med rep, kettle-bells osv. Så det blev ett rätt tufft pass med rejält illamående efteråt. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men ofta blir jag illamående när jag tränar efter frukost. Syster yster hade en teori om att det kunde bero på ägg?
 
För övrigt körde jag till gymmet, och det var ju en upplevelse i sig. Det är rätt knöligt att komma ihåg att man sitter på höger sida i bilen och alltså har rätt mycket bil till vänster om sig... Detta gör gärna att man vill köra upp på trottoaren eller in i diverse saker på bilens vänstra sida... Jag klarade mig dock ifrån det, dock körde jag in på fel sida av en refug... Alltså jag tyckte att högertrafik var lämpligt just där för att det inte kom någon bil... Eller hur det nu var...?
 
Eftermiddagen nyttjade jag till en cykeltur på egen hand runt i delar av Perth. Just nu är temperaturen alldeles perfekt för saker som cykling, med 25 grader och lätt blåst. Man blir inte direkt svettig om man cyklar någorlunda normalt. Under cykelturen hände inte så mycket, men jag såg några enorma hus och ett gäng svarta svanar. I övrigt måste man ha cykelhjälm på sig i Australien, men man får köra bil med 0.5 promille i blodet...
Svarta svanar, trodde jag inte fanns innan.
Cykelhjälmsandreas.
 
Idag har jag och syrran åkt till ett ställe som heter Rockingham för att åka ut till en ö som kallas Penguin Island beroende på att det bor massa "little penguins" där, världens minsta pingvinart. Nu är det tyvärr så att det är svårt att se några vilda pingviner på dagarna för att de är ute och jagar fisk under dagarna, men de har några pingviner i "fångenskap" också. De i fångenskap är pingviner som varit skadade och som de tagit hand om, och vilka inte kommer överleva om de släpps tillbaka ut i naturen. Så vi såg en liten show med de tidigare skadade pingvinerna och fick lite information, men ute i naturen såg vi inga. Syrran hade dock sett vilda där en annan gång när hon varit där med sin familj med flera, så möjligheten fanns, men tyvärr såg vi inte vilda som sagt denna gång. Däremot såg vi ödlor och massa fåglar.
Tidigare skadade Little Penguins, som nu är bortskämda icke-vilda pingviner.
Penguin Island.
 
Rockingham i sig var en typisk mysig strandstad med massa nästan övergivna fina stränder.
 
I övrigt. Några SD-profiler visar sina rätta jag i en mobilfilm som Expressen släppt. Undrar just hur Expressen fick tag i filmen? ...och nästan lite otäckt lämpligt efter senaste opinonsmätningen. Kommer det här påverka SDs väljarstöd? Säkerligen något beroende på att de som tänkt rösta på partiet eftersom partiet blivit lite mer rumsrena inte vill göra det numera. Undrar även om Aftonbladet är medvetna om vilken reklam de gör för Avpixlat genom sin artikel om siten? Nu är inte Avpixlat så himla tokigt alla gånger, men vill man ha mer objektiv fakta om migrationsfrågor så rekommenderar jag återigen meritwager.wordpress.com. 
 
Tre filmer har jag även sett; Transsiberian, Boogie Nights och Punch-Drunk Love, och jag kan rekommendera alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0