Back to basics

Har den senaste tiden antagligen haft det längsta uppehållet någonsin, innan jag började skriva då, från att skriva i bloggen. Det har mest berott på att jag inte haft någon direkt tid att skriva, samt att jag känner att jag mer glidigt in på att skriva seriösa, eller djupa inlägg, istället för att, som jag tänkt från början, ha bloggen som en dagbok mestadels för mitt eget intresse.
 
De senaste två dagarna har jag spenderat i GBG. Utbildning i att skriva beslut med jobbet. Kanske inte världens mest pålästa lärare, men är även ett rätt svårt ämne till deras försvar.
 
Gårdagskvällen spenderades med att jag, för första gången i mitt liv, gick på bio ensam. Det är väl ett steg i vuxenutvecklingen att man gör mer och mer saker på egen hand. Den enda film som gick den tid jag tänkt se film var Paranomal Activity 4, och 4an säger väl ungefär vilken kvalité filmen anses ha och kanske har, men jag gillar den här serien, även om den har sina brister, och jag blev rädd även denna gång. ...och även att alla filmer är ungefär likadana så blir det ändå väldigt spännande. Det är något med handkamera-grejen och det amatörmässiga skådespeleriet som gör att det blir otäckt verkligt. Sedan att filmen innehåller brister som att demoner skulle sätta knivar i taket, under ett dygn eller så, samt att människor generellt springer runt med datorer när de är livrädda får man helt enkelt bortse ifrån.
 
Göteborg är för övrigt en stad där jag typ inte känner en käft, vilket gör att bio är typ den enda lösningen för att underhålla mig när jag är där :-).
 
Liverpool gjorde även en hygglig match igår mot Anzi (?) och vann med 1-0. Ovanligt stark elva för att vara i Europa League, och det kanske straffar sig till söndagens Merseyside-derby.
 
SD tredje största parti enligt senaste undersökningen. Är någon ens lite förvånad? Nog att jag är både extra insatt och extra intresserad av invandrarfrågan än många andra, men SD är tyvärr det enda parti som inte hycklar. De vågar prata om den verklighet som finns och inte bara stoppa huvudet i sanden som alla andra partier. Det finns bra och dåliga saker med allt, och det är många människor som far illa i världen, men att bara stoppa huvudet i sanden och tycka att allt är frid och fröjd som resterande partier gör får endast resultatet att SD vinner väljare. I övriga politiska frågor ger även SD ett mer ärligt intryck än andra partier, eftersom de vågar säga att "de andras" förslag är bra osv., vilket inte sker mellan andra partier där det bara är, ofta pinsamt att se, pajkastning mellan partierna. Pratas mer om vad som är dåligt med motståndarens idéer än vad som är bra med de egna idéerna.
 
Den stulna cykeln har givetvis inte kommit fram än, och jag har sett en eller kanske två till som fått sina cyklar stulna på samma ställe som jag. De har antingen klagat till sina vänner att deras cykel inte längre funnits kvar, eller stått uppenbart förvånade och bara stirrat i cykelstället. Jag har även sett en högst suspekt rökande man stå inne bland cyklarna, utan att hämta någon cykel, trots att jag iakttog homon länge. Hur svårt, eller hur dyrt, är det för polisen att sätta span en vecka på cyklarna på Centralstationen? Hur mycket pengar läggs inte ner på "skit" som fartkontroller, cykellyseskontroller, knarkspaning osv.?
 
Bodde på Hotell Clarion Post nu i Göteborg, vilket jag även gjorde förra gången jag var på utbildning i Göteborg, och det är ett både onödigt stort och lyxigt hotell :-). ...och jag tror jag glömde min Strindberg-bok där buhu... Iofs bara en pocket, men jag hade ju inte läst ut den grr...
 
Vad har jag annars gjort sista tiden? Har börjat träna cross-fit. Kanske jag skrivit om förut, men det spelar ingen roll. En träningsform som lite kortfattat är en blandning av kondition och styrketräning, typ styrketräning där du blir svettig.
 
Jag har även varit ute en del, oftast ganska nykter, och oftast rätt uttråkad på Örebro. Utelivet och utbudet blir inte roligare när man blir äldre här i stan.
 
Förra fredagen inleddes försök med Nisses kök. Nisse lagade maten, mycket smarrig taco-tårta, Bias valde en skiva, som vi dock lyssnade alldeles för lite på, och jag valde ett vin, vilket blev Epikuros (?) och var mycket gott.
 
Nu ska "papperslösa" inte bara få sjukvård utan även "papperslösa" barn ska få gå i skola. Jag förstår tanken, men jag tycker inte det går ihop att ha lagar som säger att människor ska utvisas, alltså är här olagligt, och att dessa människor samtidigt ska få leva av våra skattepengar.
 
Om en dryg vecka åker jag till Australien :-). ...och nu ska jag försöka skriva oftare och mindre intressant!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0