Man tror att man har koll på musikvärlden

Jag är ju av den åsikten att jag har rätt bra koll på i princip all populär-musik från 60-talet och fram tills för en 4-5 år sedan, men som tur är så har jag gruvligt fel. Jag och Nisse satt och diskuterade detta i fredags, just faktumet att det finns så mycket bra musik man inte har en aning om. Att jag kom på att skriva detta nu och att vi ens diskuterade det hela, beror på den roliga appen Songpop. Det är en app med olika kategorier av musikgenrer ur vilka man väljer en och sedan tävlar mot någon annan människa i att gissa intron från kategorin. Eftersom jag gillar genren New wave, typ musik som Erasure, Human League osv, så har jag lyssnat lite extra på många av de låtarna som finns med i den kategorin i appen och som jag tidigare inte hört, och givetvis hittat några guldkorn som jag inte kände till tidigare, och det gör mig glad :-).
 
Exempel på nyupptäckt musik, dock inte endast från Songpop; A Flock Of Seagulls - I ran och Wishing, Modern English - I melt with you, The Boomtown Rats - I don't like mondays, James - Sit down och Laid, Pretenders - Hymn to her.
 
I övrigt en lugn och trevlig helg med en lätt utgång med Nils, fotbollsmatch och film i form av Broarna i Madison County - En riktig film för 50 plussare men bra.
 
Snart dags för ekorrhjul igen med en veckas arbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0