Är det värt att hata Melins Fastigheter på grund av detta?

Det har strulat något kopiöst med min gamla lägenhet, och en del är mitt fel, men med lite god vilja är min uppfattning att Melins Fastigheter hade kunnat löst de uppkomna problemen ganska enkelt.
 
Vi kan börja med det positiva med Melins Fastigheter. Den enda gången jag ringt för att felanmäla var en gång precis när jag flyttat in, och de kom väldigt snabbt och åtgärdade allt utan omsvep, så där har jag inget att klaga på.
 
Det är dock nu när jag har flyttat som problemen tornat upp sig. I och med att jag fick min nya lägenhet en månad tidigare än beräknat, så blev det bråttom att säga upp den gamla lägenheten hos Melins Fastigheter. Jag ringde till dem och bad dem se till att lägenheten blev uppsagd till 1 augusti, men det gick inte, det skulle prompt vara skriftligt. Om jag förstått det hela rätt är inte det ett krav enligt lag när hyrestagaren säger upp, och med lite GOD JÄVLA VILJA hade de kunnat anteckna det och sedan ta emot det skriftligt ett par dagar senare. Nu hade jag dock ändå tid på mig att skriftligt säga upp lägenheten. Om jag minns rätt, jag har tyvärr inte kvar uppsägningsdokumentet vad det verkar, så sade jag upp lägenheten skriftligen 30 maj 2013, och skickade iväg dokumentet samma dag innan de tömde lådan. Melins Fastigheter svarade att de tagit emot uppsägningen 6 juni 2013, vilket i alla avseenden låter som en jävla lögn, om inte Svenska Posten har brev i buffert för skojs skull. Jag skrev också uttryckligen att jag gärna ville lämna min lägenhet den 1 augusti på grund av inflytt i ny lägenhet samma datum, men trots EXTREM bostadsbrist i Örebro, så lyckas de inte hitta någon som kan flytta in detta datum, utan givetvis först 1 september 2013. Med det här avsäger jag inte mitt ansvar, jag har klantat mig, men med LITE JÄVLA VILJA hade Melins Fastigheter kunnat undvika dessa problem. Detta kunde jag dock svälja utan större problem, och såg vissa fördelar med att kunna flytta i lugn och ro osv. Men med bostadsbrist i Örebro kan man dock tycka rätt mycket om att massa personer hos Melins Fastigheter står med en extra lägenhet, där ingen bor... Ialf, detta kunde jag ta.
 
Sedan kom de och gjorde en snabb förbesiktning, jag berättade och visade ett par mindre hål, som de bad mig spackla igen. När jag flyttat ut bad jag min emminente far att spackla igen hålen, endast av den anledning att de bett mig göra det, annars hade jag inte gjort det. Det var inga jättehål och 10 eller färre till antalet i hela rummet.
Nu lyckades dock min far använda grått spackel på vit vägg, så det blev tyvärr inte så bra, och jag antog att de skulle påpeka detta... Nu i torsdags gjorde de den stora flyttbesiktningen, och inte ett dugg var bra. Melins Fastigheter klagade på allt möjligt, en del med all rätt säkerligen, men ett par saker gör mig tokig. Först och främst var städningen inte bra, så städbolaget fick göra om, vilket de gjorde omgående. Städbolaget var Cleaning Services, och om de håller vad de lovar med att inte ta ut något extra pga omstädningen, så har jag bara gott att säga om dem. Det andra de klagade på var dock helt barrockt! När jag flyttade in fanns ett par hyllor i lägenheten uppsatta samt ett uppfällbart bord i köket. Jag tar inte med saker som finns när jag flyttar in när jag flyttar ut, det är STÖLD!!! Men det ringde de och klagade på, och när jag påpekade att det fanns där när jag flyttade in kunde de inte se det någonstans och bad mig ta bort det. I helvete heller, och tvingar de mig att göra det ska jag montera ner allt som inte i lag står ska finnas i lägenheten. Till sist påpekades spacklingen, vilket jag förstår, men när jag snällt frågade om vad det var för färg, det är vitmålat, ingen tapet, fick jag i korta drag svaret att det inte går att spackla igen hål, utan att hela rummet måste målas om. Det ska dock påpekas att tidigare har det målats över spacklingar i rummet, men det verkar inte spela någon roll för Melins Fastigheter, för de har ingen som helst GOD VILJA vad det verkar.
 
På måndag ska jag träffa en representant från bolaget i lägenheten för att kolla på eländet och se om vi kan lösa det, så det blir att plugga diverse hyreslägenhetsinformation i helgen.
 
Som sagt, jag är inte oskyldig, men hittills har Melins Fastighter bara betett sig som svin i den här flytten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0