En förlikning efter att jag inte orkade mer?

Jag och snubben från Melins Fastigheter kom överens om att jag betalar 1500 kr så fixar de spackel-fläckarna i rummet i förra lägenheten. Det hade blivit billigare om jag gjort det själv, men när det inte skulle bli så himla mycket dyrare när Melins fastigheter gjorde det själva så fick det vara. Detta trots att det har målats över spacklingar förut, samt att jag blev ombedd av bolaget att spackla igen hålen som fanns. Men, men, spacklingen var usel, så lite får jag skylla mig själv.
 
Från min verklighet och andras, men inte från vanlig medias; http://meritwager.wordpress.com/2013/08/27/en-sfi-larare-berattar-en-sannsaga/ 
 
Behandlar "afghanska flyktingpojkar" som inte är från Afghanistan, eller ialf inte bott där, och att de efter permanent uppehållstillstånd åker tillbaka och hälsar på sina familjer i Iran. Inget ovanligt och jag stötte på det senast idag. Man behöver inte tycka att detta är fel, men det är bedrägeri med dagens lagstiftning.
 
Film!
 
From Dusk till Dawn
 
Ingick i temat "se om lite filmer där Tarantino medverkar" som jag hade i helgen. Jag började ju redan i förra veckan med Pulp Fiction, och fortsatte sedan med Reservoir Dogs och så till sist From Dusk till Dawn, den enda av dessa tre filmer jag inte hade sett hela av tidigare. Antagligen hade jag inte sett någonting av From Dusk till Dawn tidigare, men jag antog annat innan jag såg den nu. Vad säger jag om filmen då? Jättebra i en timme, och Rodriguez borde gjort något bättre av filmen än styrt över den till splatter-film. Fast tanken var väl just att det skulle bli en vändning, men det tilltalade inte mig. Över det hela taget (ett ord?) en bra film dock trots allt. 3 av 5 får den.
 
Sweet and Lowdown
 
Från mitt nästa tema, Woody Allen-temat. Handlar om Sean Penn som anser sig vara världens näst bästa gitarrist under början av förra århundradet. Sean Penn gör det riktigt bra och spelar en klart socialt missanpassad individ, vilket är filmens underhållning. Hur Samantha Morton, som spelar en kvinna med en relation till Sean Penn, har blivit så hyllad för sin roll är dock något jag inte kan förstå? Blir samma betyg här 3 av 5.
 
Nästa helg åker jag till Prag förresten, och blir förhoppnignsvis några europeiska städer till i höst. Det tråkiga är dock att alla tråkiga människor alltid ska åka till solen. Hur kul är det egentligen, att bara ligga och svettas i solen? Sjukt egentligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0