Mycket konstigheter nu

Hijab-upprop har det blivit efter en påstådd misshandel av en gravid kvinna med hijab eller slöja på huvudet, och tydligen ska angriparen, eller angriparna, uttryckt något specifikt mot slöjan vid överfallet. Med anledning av detta har det alltså blivit ett upprop (vad nu det är egentligen?) där diverse personer satt på sig en slöja för att visa sitt stöd, bland annat Åsa Romson och någon annan tomte från Socialdemokraterna. Visst kan jag hålla med om att alla ska få se ut som de vill, och bära vilka kläder de vill, ialf så länge de går att identifiera, men det är knappast första gången någon får stryk för hur den personen ser ut. Att det skulle vara extra speciellt nu bara för att det rör en person som är uppenbart grundlurad, eventuellt påtvingad, en livsåskådning som är uppenbart felaktig och således klär sig på ett speciellt sätt, har jag dock svårt att acceptera. Det är exakt samma sak för raggare, homosexuella, fotbolls-supportrar, emos m.m., men inte blir det några upprop när dessa grupper får stryk!? Det var egentligen bara det om det...
 
Har de verkligen använt kemiska stridsmedel i Syrien? Mycket skrämmande.
 
Mycket intressant inslag på SVT häromdagen om att kristna attackeras och fördrivs i arabländerna. Trodde knappt SVT skulle våga sända något sådant.
 
Hur kommer det sluta i Egypten? Det känns mycket oroande...
 
...och vissa delar av Irak håller på att gå åt helvete på grund av att olika muslimska grupper spränger varandra i luften. 
 
Det är ingen bra värld just nu.
 
...men från en sak till en annan. Såg nästan hela Pulp Fiction igår, och vilken bra film. Hade inte sett den på säkert 15 år, och kom således inte ihåg så mycket. Så är det fler än mig som såg den när ni var typ 12 år, så är det stor tid att se den igen, underbar film.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0