Pang, pang

Polisen i Södertälje gör sitt jobb och skjuter ihjäl, eller skadar, en rånare svårt under dagen. Det jag hör på radio efteråt är en intervju med polisen där den viktigaste frågan är om polisen borde skjuta i tätbebyggt område? Det är väl inte optimalt, men om poliserna blir bekjutna, ska de inte göra något då? ...och hur mår poliserna? ...hade poliserna fått något tips? ...vem är den skjutne? Nee de frågorna var inte viktiga. Sveriges journalister är ju sjukt värdelösa. I övrigt är det i mina ögon alldeles fantastiskt att någon som förstör livet för andra människor konstant äntligen åker dit, eller försvinner in i evigheten. Jag har verkligen sympati noll för rånare och annat pack.
 
Nerikes Allehanda lyckas med ett snyftreportage om ett ensamkommande barn som förhoppningsvis ska få komma hem till sin mamma igen, iofs lämnade mamman henne på ett flyg alldeles själv och tyckte inte det var lämpligt att be dottern kontakta en släkting här i Sverige, men som tur var kunde dottern numret till släktingen och tog kontakt själv, vilket spontant låter helt osannolikt. Enligt reportaget borde det dock mycket mer lämpligt att mamman kommer till Sverige. Man kan ju tycka att det är lika bra att hålla ungen borta från mamman, som inte verkar bry sig så mycket ändå. Bara ett annat sätt att se på ett mycket underligt snyftreportage.
 
Att 111 000 personer fick uppehållstillstånd i Sverige under året var inte lika viktigt. Var är snyftreportagen med de människor som är extremt oroliga pga detta? Var är reportagen om de asylsökande vars största problem verkar vara hur de bor, för det verkar vara det största problemet för många!? Inte att det är satan så skönt att äntligen få lite lugn och ro efter att ha levt i krig.
 
Det finns även de som jag tycker sjukt synd om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0