En morot, spenat och ett glas rött

En alldeles utmärkt fredagskväll... Efter att ha kommit hem från jobbet, satte jag mig, i princip, och stirrade in i väggen en timme medan jag överlade med mig själv om vad jag borde göra med denna kväll. Det ledde till att prova om låret skulle hålla för lunkning i fem kilometer, vilket det gjorde. Nu någon dryg timme senare, efter att ha kollat runt med lite folk vad som händer ikväll, har jag kommit till att äta en morot, lite spenat och dricka ett glas rött australiensiskt rödvin.
 
Nu börjar det dock plinga lite i telefonen, så det kanske blir något mer än att sitta hemma och glo.
 
Läste en i raden av värdelösa ledare i Aftonbladet nyss också; http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article17600500.ab
 
"volymer" - Vad är felet med att prata om faktum, att de flesta som ansökte om asyl i Sverige, innan det gick helt åt helvete i Syrien, var från balkan, och med all största tydlighet endast utnyttjade asylrätten. Det kan vara hur synd om fattiga människor som helst, men det är inte ett asylskäl att vara fattig.
 
"utnyttjar sina barn" - Det är helt uppenbart att apatiska flyktingbarn är ett "kultur-fenomen", sedan vilken anledning som är den mest plausibla till fenomenet har alla rätt att ha sin åsikt om. Att familjer "utnyttjar" sina barn för att få ett bättre liv själva är inget konstigt i andra sammanhang. Exempelvis när det kommer till att skicka en son över halva Asien och Europa för en bättre inkomst i Sverige, vilket i sin tur gör livet bättre för familjen. Att "afghanska" "flyktingpojkar" åker tillbaka till IRAN efter permanent uppehållstillstånd är inget unikt som exempel.
 
"att papperslösa ska ha rätt till gymnasieutbildning" - Barnkonventionen får säga vad den vill, men det är inte superlogiskt att i princip alla världens barn ska kunna gå i en svensk skattefinansierad skola. Nu vill väl iofs ingen gå där för att skolan är så jävla dålig pga att alla pengar går till annat... Men att diskutera kring denna fråga, och speciellt fundera kring var gränsen ska gå för hur mycket utbildning Sveriges skattebetalare ska ge till all världens människor är inget konstigt. Varför ska inte alla få gå gratis på våra universitet och få bidrag till det?
 
Resterande del av artikeln är förvisso mer vettig, men en bättre Migrationsminister än Billström blir svårt att hitta för Sverige.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0