Att detta får publiceras...

Läs det här först; http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article17503637.ab
 
Ett typexempel på att se problem som inte finns samt att se saker ur en extremt smal och naiv synvinkel.
 
Alla som åker SJs tåg ska kunna legitimera sig för att kunna visa vilka de är. Om det nu står något annat i något konvention angående huruvida en människa skall behöva visa sin identitet hos tågbolag låter jag dock vara osagt. Men i vilket fall som helst där ett företag skall kunna uppehålla en någorlunda rättvisa med ett biljettsystem med olika priser beroende på ålder, så är det en omöjlighet om inte ålder får kontrolleras, vilket endast, på ett tåg, är möjligt med hjälp av legitimation. Jag antar att debattören i det här inlägget är äckligt naiv, eller anser att alla ska betala lika mycket för biljetter oavsett ålder!? Någon annan förklaring till den delen av den superkorkade artikeln finns inte.
 
Det jag dock irriterar mig mest på är att debattören insinuerar att det skulle vara något rasistiskt inblandat. Varför inte tolka det som att det är diskriminering av yngre män, eventuell klädstil, att personen sov när biljetten skulle kontrolleras (vilket är den största klassikern vad gäller att tjuvåka) eller vad fan som helst. Nej det handlar givetvis om rasism.
 
Sedan slutklämmen med att några vita män med fina klockor fick åka trots att de hade kvittot och inte biljetten... Kan inte det bero på att de var flera, att det var en annan biljett-kontrollant, eventuellt att kontrollanterna hade andra instruktioner osv, osv...? Det kan till och med vara så att kontrollanten kände igen de vita männen.
 
Den här sista delen kommer även först i slutet av debatt-artikeln, och var således inget som debattören visste om när hon såg alla strukturella problem med personen som blev avkastad i Katrineholm. 
 
Det är bara tröttsamt... så jag slutar skriva nu.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0