MGMT

En mycket bra och händelserik helg har precis förflutit.
 
I fredags var det rätt lugnt och jag kikade klart på miniserien "Torka aldrig tårar utan handskar", men såg även filmen Moon, regisserad av Duncan Jones, David Bowies son. Det var något jag inte hade en aning om innan Bias berättade det för mig dagen efter. En annorlunda och mycket bra film som handlar om en ensam man på en gruvstation på månen.
 
I lördags var det så dags att åka till STHLM igen, och denna gång för uteliv och konsert, där bandet MGMT stod för konsert-underhållningen. Efter att ha installerat oss på hotellet vid Humlegården bar det av till O'Learys för mat, öl och Swansea - Arsenal, och tyvärr vann Arsenal. När matchen var slut blev det en öl på hotellet för att sedan ta sig an STHLMs uteliv.
 
I och med att vi bodde rätt nära Stureplan så blev det först en öl på East, och var vi även mötte upp en jobbarkompis till mig. Sedan bar det vidare till Berns som jag hade hört mycket gott om från lite olika personer. "Endast" 220 kr i inträde, och givetvis inget organiserat kösystem, men vi kom in rätt snabbt ialf. Berns påminde en hel del om Ritz här i stan, med skillnaden att de spelade mycket bättre musik. I en av salongerna spelade de bara bra hits; Depeche Mode, Mauro Scocco osv, inte Drängarna, Linda Bengtzing och Björn Rosenström som spelas på liknande dansgolv i Örebro. Tyvärr var det en himla massa bord och stolar i den här salongen, så det var rätt svårt att få plats med luft- syntarna och gitarrerna, så några bord och stolar mindre så hade det varit perfekt. I den andra salongen spelades det någon blandning av reggae, hip-hop osv, vilket inte var så spännande.
Kristallkrone-kort inifrån Berns!
 
Summa summarum så var lördagskvällen mycket trevlig, men rätt dyr. Priset på alkohol på de ställena vi besökte låg klart över priserna i Örebro.
 
Söndagen hade vi inte planerad, så vi gick ut till Djurgården. När vi vandrade förbi Gröna Lund upptäckte vi att det var sista dagen som parken var öppen för säsongen vilket de firade med att ta priset 130 kr för både inträde och fritt åkande, så vi passade på och gick in. Tyvärr var vi inte de enda som var där under dagen och köerna till attraktionerna låg på ca 40 minuter, vilket ledde till att vi bara åkte två berg-och-dalbanor.
 
Tanken var sedan att vi skulle se Sunderland - Liverpool på O'Learys på Djurgården, men av någon underlig anledning fungerade inte deras kabelkanaler, så det gick inte att se matchen där. Inte heller kunde vi se matchen på O'Learys Östermalm för att det stället hade precis byggts om och skulle öppna IDAG. Detta är en osannolik otur. Vi hittade inte heller någon annan sport-bar. Istället blev det buffé på ett kina-hak på Östermalmstorg.
 
Sedan var det dags för resans begivenhet; MGMT på Circus. Förväntningarna var svåra att sätta fingret på med anledning av att bandets senaste skiva inte varit direkt lättillgänglig lyssnarmässigt. Efter att förbandet Guards gjort en mycket bra och kort uppvärmningsspelning så var det så dags. "Alien Days" öppnade spelningen och "Kids" avslutade det hela. Där och emellan var det en väldigt suggestiv upplevelse med en stor skärm bakom bandet med diverse LSD-rus inspirerade (?) bildspel på. Ett par 3D-glasögon hade nog gjort susen, men även utan så var det rätt coolt. Jag tyckte sångaren hade lite problem med rösten i början av spelningen, men sedan kom han igång, och trots, som jag ser det, lite klent låtmaterial för en hel konsert, så var det en helt klart godkänd konsert, med klara toppar bland hitsen, men även en del sämre låtar som lyfte sig live. Bandet hade inga mellansnack eller andra upptåg att tala om. En tjej fick iofs komma upp på scen för att typ spela xylofon, men annars var det främst en konsert som handlade om musik och glada färger. Batteriet på min telefon hade laddat ur under konserten så Bias har bilder som jag inte fått än. Som sagt, en godkänd konsert.
 
Idag ringde de från ID-enheten i STHLM och kallade mig till intervju. Jag kunde inte ge besked om när, med anledning av att jag måste prata med min chef först, men intervju kommer jag hursomhelst åka på igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0