Ja vad ska en säga...?

Nu var inte jag där, så jag kan inte veta alla detaljer, men jag har sett filmerna som spridits på internet, och jag pratar så klart om "polisvåldet" i Limhamn i helgen. Svenskarnas parti, ett parti som vill ha ett homogent "svenskt" Sverige, men som jag inte kan se, när jag läser deras partiprogram ialf, att de direkt vill avskaffa demokratin, eller öppet sympatiserar med nazism eller fascism. I media är de dock nazister, rasister och antidemokrater, och jag tror även att det ligger en hel del i det, trots att de själva inte anser det. ...men frågan är ju om media ska säga att de är det, men det är en annan sak... Hursomhelst några medlemmar från det här partiet hade valmöte i Limhamn, vilket de hade tillstånd att ha, men som ballade ur, inte på grund av dem, utan på grund av motdemonstranter. Till att börja med tycker jag att det är väldigt antidemokratiskt att förstöra för några andra att framföra sin åsikt, oavsett vilken åsikt de har. Det som dock blev den stora snackisen var att en polisbuss "körde på" en motdemonstrant, samt att några motdemonstranter blev överridna av polishästar. 
 
- Angående motdemonstranten som blev överkörd, så finns det hur många filmer som helst på hur det gick till, och han står alltså mitt i vägen när polisbussen rullar på honom, vilket jag har väldigt svårt att se att det är polisens fel? Som det ser ut försöker polisen ställa sin buss på trottoaren, och den här personen försöker hindra dem från att göra det och således hindra polisen från att utföra sitt arbete. I tillägg kör polisen väldigt sakta och den här personen har all möjlighet att flytta på sig.
 
- Angående de som blev överridna, så kan jag bara tänka mig att de var på väg att attackera de från Svenskarnas parti, som hade tillstånd att dela sitt budskap. Om inte polisen har rätt att göra något i det läget, så är det väldigt illa. Här ponerar jag dock bara, men verkar rimligt att det är så.
 
Så jag kan verkligen inte förstå Gudrun Schyman, Henrik Arnstad och andra tomtar som tvittrar ut, och uttalar sig, om att polisen gjort fel osv. Allt kan göras annorlunda, men är en i vägen och försöker förstöra så är det inte så konstigt att en kan skada sig.
 
Annars då...? Igår blev det lite mat hos Per med lite folk, med en del intressanta diskussioner. 
 
Hyggliga komedier: "Horrible bosses", "Nick and Norah's Infinite Playlist" och "Youth in Revolt". 
 
En mindre bra bok: Sankta Psyko av Johan Theorin.
 
Sist men inte minst, det kanske blir att jag måste spela en division 4 match i fotboll på tisdag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0