Utträde ur Svenska kyrkan

Idag skrev jag under och skickade iväg brevet med information om att jag träder ur Svenska kyrkan. Att jag inte gjort det tidigare kan jag inte helt förklara, men beror åtminstone till stora delar på att jag under de 25 första åren av mitt numera rätt långa liv inte hade en tanke på att kliva ur, och att jag senare tänkt att det är trevligt med kyrkor eftersom det är en del av den svenska historien. På senare tid har det dock mest berott på att jag tyckt det varit komplicerat att skicka ett brev till församlingen för att berätta om mitt utträde.
 
Nu är jag dock så himla lack på allt vad religion heter genom IS framfart i Syrien och Irak, samt alla diverse religiösa demomstrationer här i Sverige. Hela Örebro var fullt med människor med kors på sina kläder i lördags. Kan de inte bara demonstrera och visa att IS är ett jävla pack av idioter, var de verkligen även tvungna att visa att de själva är ett gäng korsfarare, som är marginellt bättre?
 
...och till mina anhöriga, skulle jag av någon underlig anledning trilla av så är det verkligen skitsamma att jag inte har rätt till någon präst eller kyrkomusiker. Svenska kyrkan tyckte att en skulle informera sina anhöriga om detta :-).
 
För att citera Markus Krunegård igen "det som händer när vi dör är att livet går vidare precis som förr".

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Fint citat från ett riktigt Norrköpingsbo ;)

2014-08-22 @ 21:41:50
URL: http://alxxandra.blogg.se
Postat av: Andreas

Jo men visst, som jag sagt förut, det har ju kommit några bra saker ur Norrköping trots allt ;-).

2014-08-24 @ 10:12:03
Postat av: Alexandra

Jag främst. Eller i och för sig, jag är ju bäst. Inte bra. Bäst. Så vare ja.

Svar: Ja någon måste ju vara bäst...
oxelgren

2014-08-24 @ 21:16:12
URL: http://alxxandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0