Makeriet

Förr om åren brukade jag, lite överdrivet att jag brukade kanske, recensera olika resturanger jag besökt i Örebro, och nu tänkte jag att jag skulle göra det igen. Igår vad jag med sällskap på Makeriet här i Örebro, och Makeriet är ett relativt nyöppnat ställe i gamla Björnstugans lokaler, och stället är uppbyggt genom att ha en bardel och en restaurangdel. Det konceptet gör att det blir lite stirrigare än vad det skulle vara på en vanlig restaurang, men samtidigt kan det vara trevligt om en vill mingla runt efter maten. En lyxig detalj i sammanhanget var att det var bemannad garderob, vilket inte är det vanligaste i Örebro när det gäller restauranger.
 
Matdelen kallas "Grill", och det är nog grillat kött som de rekommenderar, och då även lokalt kött. Personligen försöker jag inte äta så mycket rött kött så jag beställde fisk, grillad röding. Till den serverades det hasselbacks-potatis, och svartrot i smält messmör. Det var lyxigt upplagt och rödingen var utsökt medan svartroten i smält messmör blev lite väl söt. Till det drack jag ett glas ripasso-vin, vilket var gott som vanligt. Efterrätten bestod av en liten osttallrik som var mycket god, och då speciellt en grillad kittost. Maten var det således inget fel på, och skulle på en betygskala få rätt bra betyg. Servicen däremot var lite underlig! När vi kom dit fick vi information om att vi skulle serveras av en person, och han var den som kom och rekommenderade mat och som vi beställde av, men det var inte han som serverade, och totalt var det nog en 3-4 personer som var framme vid bordet och lämnade och tog saker, lite oprofesionellt. Personalen var dock trevlig, men de borde tänka på att inte göra det för rörigt för sina gäster. Sedan var det lite väl livat för att vara en "upper-class" restaurang, med tanke på bardelen, sorlet från bardelen hördes rätt mycket. Priserna var överkomliga, typ 500 kr för huvudrätt, efterätt och ett glas vin.
 
Sammanfattningsvis får Makeriet betyget 3 av 5.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0