Film, black-face osv...

Sunday=fun-day, njae knappast i det här landet. Iofs har jag kikat film hela denna söndag också, och det är väl aldrig fel. Det blev "Höstsonaten", "Frostbiten" och "Kyss mig", där jag tyckte de båda sista var riktigt bra, medan "Höstsonaten" mest är ett välspelat pekoral utan större underhållningsvärde.
 
Jag har även hunnit med att kika på det andra avsnittet av SVT:s intressanta serie "Skandal", och denna gång handlade det om när kulturminstern käkade tårta på Moderna Museumet, och där tårtan föreställde en svart kvinna. Eftersom kolonialismen tydligen endast var av ondo och eftersom de vita inte "visste bättre" och förr om åren svartmålade sig och förlöjligade svarta inom kulturen, så blev detta tydligen en skandal. Om detta nu fortfarande är outhärdligt för den svarta befolkningen är det väl bara bra att det fick uppmärksamhet? Men den stora grejen är väl knappast att en kulturminister åt av tårtan, utan tanken bakom? Att det blir skandal är bara absurt, men för diskussion, information och kunskap var det väl alla tiders? I övrigt var tårtan gjord av en svart konstnär och innefattades i en större konst-kollektion.
 
Läste något av det mest tragiska jag någonsin läst förut i Aftonbladet. Det handlade om Estonia-katastrofen, och det var en man som berättade om hur han ombads, av sin egen familj, att lämna dem för att sätta sig själv i säkerhet. Bara jag tänker på det känner jag smärta, tanken att se båten sjunka och veta att de en älskar allra mest sakta drunknar är inte trivsam... I övrigt tycker jag att han gjorde rätt, men fy fan.
 
Gårdagskvällen blev lite blek. Jag var sugen på en rejäl utgång, men det slutade med öl och fotboll på O'Learys, och mat och öl på Stora Örebro, inte fy skam, men jag var allt sugen på lite mer :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0