Något annat...

Idag ska jag försöka hålla mig borta från allt politik-snack...
 
Helgen har inneburit mycket tid framför diverse skärmar. Fredagen innebar ett tittande på ett småtrött Skavlan (vad gjorde Ylvis med där egentligen?), och Roy Anderssons "Du Levande", uppföljaren till "Sånger Från Andra Våningen". Båda dessa filmer är speciella filmer utan direkta narrativ, vilket i mina ögon mer ger "intressant sätt att göra film på" än direkt-underhållning.
 
I lördags blev det en sväng till gymmet för att sedan åka hem till Hallsberg igen för att hämta lite besiktningspapper och verkstadskvitton för bilen som ska säljas, så nu ligger den ute på Blocket för 17 000, och hittills är det några stycken som har hört av sig och åtminstone två som velat köpa den för 15 000, men de får vänta nu när det verkar finnas visst intresse för bilen. Det blev även att kika på när ÖSK vann för femte gången i rad, och denna gång mot Falkenberg på bortaplan. Sedan åkte jag hem och kikade på när Liverpool gjorde en bedrövlig insats mot West Ham på bortaplan. Senare under kvällen gick jag, Nisse och Bias på bio och såg filmen "A Most Wanted Man", en av Philip Seymour Hoffmans sista filmer. Filmen handlar om espionage och är välspelad, men även lite kliché samt karaktärer i roller som inte känns helt realistiska. Ingen film som kommer ge några större avtryck i filmhistorien förutom faktumet att det är en av Philip Seymour Hoffmans sista filmer.
 
Idag lade jag ut bilen på Blocket som jag tidigare beskrev. Annars har det mest blivit film, film, film... Jag började dagen med den chockerande, och i många länder förbjudna filmen, "A Serbian Film", som bland annat har scener med barnsex, våldtäkt och allt en kan tänka sig vad gäller obskyra saker, och det är givetvis därför filmen har blivit känd. Regissören har hävdat att filmen är gjord i kontrast till den politiska korrektheten i filmbranchen bland annat... Sedan gick jag och tränade, och väl hemma igen var det dags för nästa kontroversiella film "Jag är nyfiken - En film i gult", som också är känd för sina sexscener. Sedan blev det en vegetarisk lasagne för att sedan se den mest konventionella filmen för dagen "Source Code". En film regisserad av David Bowies son, Ducan Jones. En film med kanske inte ett helt nytt tema, men ändå med en liten ny tvist på ett inte helt vanligt tema i filmvärlden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0