Crater Lake National Park

Idag har vi fortsatt i nationalsparksspåret, vi har nämligen besökt Crater Lake National Park under dagen. Eftersom vi antog att vädret skulle bli sämre framåt eftermiddagen hade vi bestämt oss för att besöka nationalparken tidigare på dagen, så redan vid 6-7 på morgonen var vi uppe. Bilresan till parken tog sedan ett par timmar, och det var en del uppförsbacke med tanke på att delar av parken ligger 2000 meter över havet.
På väg in i Crater Lake National Park i Oregon, USA.
 
Crater Lake, som är en sjö som ligger i parken, är USA:s djupaste sjö och världens 9 djupaste, även om vissa källor hävdar 7 djupaste. Om en skulle jämföra efter medeldjup är dock Crater Lake världens 3 djupaste sjö. Crater Lake är 592 meter djup som mest och bildades för ganska länge sedan när vulkanen Mount Mazama kollapsade.
 
Kul med lite Wikipedia-fakta, ellerhur? Som "vanlig" människa åker en dock sällan till Crater Lake för att kika i vattnet, utan en brukar hålla sig ovanför ytan, och det är inte fy skam det heller. Crater Lake är nämligen en sjö utan in- och utflöde och vattnet kommer bara från snö och dylikt, och vattnet ska kunna vara sagolikt blått. Nu när vi var där lös inte solen som vi hade tänkt, vilket kanske gjorde att vattnet inte blev lika blått som det brukar. Vädret var även i övrigt rätt jävligt med kyla och blåst, så jag hade lite svårt och njuta och ville mest sätta mig i bilen igen :-).
Crater Lake med ön Wizard Island, och bilden är tagen från Discovery Point.
...så att ni inte missar andra stranden... Ja det är svårt att säga om vattnet är så sagolikt blått, men en hygglig utsikt var det åtminstone även om det var svårt att njuta i kylan och blåsten.
 
Som ni ser på bilderna är det även en hel del snö kvar här, och tydligen snöar det ovanligt mycket här, och det brukar vara en tre-fyra meter snö här under vinterhalvåret. Det gick inte heller för tillfället att köra enda fram till utsiktsplatserna så vi fick gå ungefär 8 kilometer för att komma fram och tillbaka mellan utsiktsplatserna och bilen. Aldrig fel med en promenad, eller...?
Nu har snön börjat smälta ganska mycket, men jag kan utan allt för stor fantasi ändå föreställa mig att det brukar kunna vara lite mer snö här...
 
Både på vägen till och från parken stannade vi till på några ställen för att kika på lite natur, men det var inget som var något väldigt intressant att rapportera hem om :-).
 
Väl hemma på motellet var det sen eftermiddag, och vi körde efter lite vila iväg till en asiatisk restaurang (Tot restaurant) för lite mat. Maten var mycket god och riklig, så vi båda fick med oss varsin doggy-bag därifrån:-). Vi körde även runt lite i Ashland för att kika lite på byn, men så mycket mer blev det inte, och nu är vi tillbaka på motellet.
 
Imorgon drar vi vidare utåt kusten igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0