I Portland

Nu är vi framme i Portland, och vi bor på ett hotell vid flygplatsen vid namn Red Lion Hotel, och det verkar rätt bra, men flygplanen som startar och landar hörs rätt väl :-).
 
Jag tänkte ändå börja det här inlägget med några bilder från gårdagen.
Första besöket till sanddynerna i Oregon där vi först endast gick omkring. Här är vi vid en plats som kallas John Dellenback Dunes Trailhead.
 
Vi tyckte dock inte det räckte utan var lite sugna på att åka fyrhjuling eller något annat på dynerna, så därför blev det så här, dock ingen fyrhjuling men kul ändå.
Den här fick vi fara runt med på sanddynerna, tyvärr inte köra själva, men det var roligare än vad det kanske ser ut.
Ögonskydd fick vi låna och blev därmed så här vackra!
Mer sanddyner!
 
Sedan for vi vidare som jag beskrev i det förra inlägget och hamnade bland ett gäng sjölejon.
Kanske en aning svårt att se, men allt som ligger på de gråa stenarna är sjölejon.
 
De har tydligen älgar här uppe också, men för att förstå att så är fallet måste en kunna lite engelska annars blir det svårt.
Varning för ELK!
Framme i Seaside, som i likhet med alla andra kuststäder i det här landet har en enormt bred strand, hann vi med solnedgången.
 
Idag då? Jo efter att ha tagit en liten kort promenad i Seaside på förmiddagen för att ta lite bilder och äta frukost började vi vår resa till Portland som inte ligger speciellt långt därifrån.
God morgon Seaside, och vårt hotell låg precis här vid stranden. Det blåste dock rätt mycket, så det var inte lika skönt som det ser ut.
 
Efter att ha tankat Mustangen körde vi iväg emot Portland och ungefär halvvägs small det till högt i samband med att vi mötte ett annat fordon, så vi stannade bilen och undersökte om vi fått punktering eller liknande? Men vi kunde inte hitta något som tur var. Smällen kom säkerligen från det mötande fordonet.
 
I Portland åkte vi direkt in i city för att besöka turistinformationen för att få lite vägledning i det vi hade planerat. Portland gav direkt ett positivt intryckt med bra lokaltrafik, något slags rekord i öl-bryggerier samt att skägg verkar vara en bra grej här :-). Gubben på turistinformationen var även han väldigt trevlig. Först imorgon är dock tanken att vi ska undersöka centrala Portland mer ordentligt, så idag blir det inga bilder därifrån.
 
Att vi åkte till Portland överhuvudtaget beror främst på det vi besökte idag; Multnomah Falls som ligger några mil utanför Portland. Det är flera vattenfall i området och Multnomah Falls är det högsta, och ska antagligen vara USA:s näst högsta vattenfall där vatten rinner året runt. Lite som norra Europas största... Fallet är 186 meter högt och vackert att titta på. Fallet ligger även i närheten av, och rinner ut i, den enorma Columbiafloden.
Inte alls så tokigt, oavsett om det är USA:s näst högsta eller inte!
Columbus-floden.
 
Efter att vi checkade in på hotellet vid 18.00-tiden har vi inte gjort så mycket, och jag har mest skrivit blogg, men imorgon blir det Portland-city, vilket jag ser fram emot.
 
På återhörande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0