Nationalparken Grand Teton

Nu är vi incheckade på Elk Refuge Inn i utkanten av Jackson i Wyoming, och här är det inga lösenord, eller inloggningar, för att få åtkomst till internet och därmed fungerar det på min dator :-).
 
Först och främst har jag under dagen funderat på om det heter att någon är begravd eller begraven? Alltså när någon dött och fått en gravsten, inte när någon blivit begravd efter en jordbävning eller liknande.
 
Strax efter 09.00 i morse började resan från Ketchum till Jackson. Resan dit var väl inte jättespeciell, men vi passerade förbi området - Craters of the Moon National Monument and Preserve - som är ett område med utdöda vulkaner och lavaflöden. Det påminner en hel del om Island.
Craters of the Moon National Monument and Preserve.
 
Resan fortsatte sedan, bland annat genom Idaho Falls, och landskapet bestod mycket av vad en förknippar med USA, spikraka vägar och småkargt landskap.
Typ så här!
 
Väl framme i Jackson gjorde Christine misstaget att anse det vara en bra idé att besöka Grand Teton utan lunch i magen. Det vi hade ätit under dagen var en frukost som intogs fem timmar innan. Vi körde sedan runt ett par timmar i nationalparken, och det var sagolikt vackert, men jag var ändå mest trött, irriterad och hungrig, så jag hade svårt att njuta av det hela. Förutom ett fantastiskt landskap såg vi även bisonoxar på nära håll, samt lite andra djur.
Blacktail Ponds Overlook i Grand Teton.
Uppe på Jackson Lake Dam i Grand Teton.
Bisonoxar.
 
När vi väl var klara med parken käkade vi, och det var alldeles för sent, men nu börjar jag bli på hyggligt humör igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0