Nationalparken Redwood osv...

Efter att jag skrivit klart det förra inlägget så skulle vi lämna Walnut Creek och åka vidare norrut mot nationalparken Redwood, och det gjorde vi också efter lite problem... När jag packade in min väska i bilen så lade jag min surfplatta på bilens tak, sedan måste jag ha lyckats glömt det och satt mig i bilen med surfplattan kvar på taket, för en liten stund efter att vi lämnat motellets parkering dunkade det till vid mitt fönster. Vi diskuterade en kort stund vad det kunde vara och kom sedan på att det kunde vara surfplattan, så vi stannade och jag började gå tillbaka längs vägen, och ett hundratal meter bort hittade jag surfplattan med kraftigt sprucken skärm, men ändå fungerande :-). Det kan dock ha gått till på ett annat sätt, för jag hade inte lyckats stänga bildörren ordentligt, och det finns en möjlighet att plattan åkte ut den vägen, men vilket inte är särskilt troligt. Hursomhelst har jag nu en fungerande men kraftigt sprucken surfplatta :-(.
 
Vi åkte sedan till Starbucks för att äta lite frukost, och när vi ätit klart efter någon halvtimme kom Christine på att vi glömt att betala för parkeringen... Så vi fick springa till bilen och som tur var hade den inte lappats :-). Med någon slags logik kan jag ändå tycka att det kompenserade för den trasiga surfplattan :-). Sedan kom vi äntligen iväg efter ett kort stopp på alltiallo-kedjan Target.
 
Vi åkte först till San Francisco för att ta en snabbtitt på Golden Gate-bron, men något annat gjorde vi inte i San Francisco.
Här uppe var jag inte sist jag var i San Francisco, så även om det blev en kort visit denna gång, så innebar det ialf något nytt :-).
 
Från San Francisco fortsatte vi på Highway 1 norrut, och det gick otroligt långsamt... Hastighetsgränsen låg oftast mellan 40-50 km/h, samt att Christine körde, vilket inte gör att något går direkt snabbare... Highway 1 är dock väldigt vacker även norr om San Francisco, och är även lite mer varierad eftersom den går igenom fler byar osv.
Ni är väl trötta på Highway 1 bilder, men här kommer en till :-).
 
Eftersom det gick så långsamt på Highway 1 så ansåg jag att det skulle vara bättre att jag körde och att vi skulle se till att komma ut på Highway 101 istället där det går lite fortare, annars hade vi kommit fram en dag för sent till vårt bokade motell i Arcata i norra Kalifornien. För att komma ut till Highway 101 behövde vi åka inåt landet, och där hamnade vi mitt i vad jag tror var Sonoma Valley, eller om det var en annan del av Sonoma, men det var vingårdar överallt och jag blev väldigt sugen på att göra som i filmen "Sideways" och bara njuta av diverse vin, men så blev det inte. Nästa gång :-)! Istället fortsatte vi norrut på Highway 101, som inte var fy skam den heller gällande vad som visade sig utanför bilfönstret. Höga berg, oändliga trollskogar (där Bigfoot säkert gömmer sig) och stora Redwood-träd susade förbi. Efter några timmars körning kom vi till slut fram till Arcata, och så mycket mer blev det inte av den dagen.
U.S. Route 101 eller Highway 101.
 
Idag var det så dags att se redwood-träden, eller amerikansk sekvoja, om någon vill vara viktigpetter, och det gjorde vi, men först stannade vi till i byn Trinidad för att kika lite på stranden där.
Stranden i Trinidad.
 
Efter att ha stannat vid ett "Visitor's Center", som det finns flera av, fick vi några tips på var vi kunde ta oss för att titta på redwood-träden, och vi valde att åka till Lady Bird Johnson Grove. Det är en slinga i skogen som tar knappt 60 minuter att gå och där en kan se redwood-träd i olika stadier och även få en hel del information genom att en kan låna ett informationsblad i början av slingan. Slingan var lätt att gå och lagom lång och informativ. Helt perfekt om en vill se och lära sig om redwood-träd.
Ett par bilder som någorlunda visar hur stora dessa träd är.
Skog!
 
Efter den här vandringen var jag irriterat hungrig, så efter att vi stannat på ett ställe där en "creek" rann ut i Stilla havet så blev det äntligen mat, och det i staden Crescent City på en härligt amerikansk diner. En sådan en sett på tv hundratalet gånger med taskig inredning och checka servitriser :-).
Maten var det inget fel på, och jag fick en enorm Caesar-sallad :-).
 
Resan fortsatte sedan mot Oregon genom mer underbar natur med redwood-träd och "creekar".
En "creek", och den sista bilden för idag.
 
Nu är vi i Oregon på ett motell i Ashland, och imorgon är tanken att vi ska besöka Crater Lake som ligger här i krokarna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0