On Highway 1 again

Efter lite strul och väntan, med anledning av att Christine glömt en laddare till sin kamera, kom vi äntligen iväg på riktigt, och roadtripen tog sin början. Målet var att efter kanske tio timmar vara framme i Walnut Creek utanför San Fransisco.
 
Vi valde att åka den vackra och välkända vägen Highway 1 som går längs Kaliforniens kust, och vilket även blev precis samma sträcka som jag, Nils, Robert och Bias åkte för några år sedan, fast åt andra hållet.
 
För att orka med denna långa bilresa behövde vi energi så redan i Santa Barbara stannade vi för intag av mat på In-N-Out Burger, vilken är den hamburgerkedja som alla kalifornien-bor rekommenderar. Tanken är att In-N-Out Burger ska ha lite bättre kvalité och vara mer genuin än andra hamburgerkedjor. Nu är inte jag väldigt förtjust i hamburgare, men det smakade gott :-).
In-N-Out Burger.
 
Mätta och belåtna blev det sedan en lång åktur längs Highway 1, och där första stoppet blev på ett ställe där säkerligen 1000-tals stora sälar samlats för att ömsa skinn.

Ett riktigt underligt ställe, sälar precis överallt.
 
När vi var nöjda med sälarna fortsatte vi framåt på Highway 1, och det var nu det började bli väldigt vackert. När jag tänker tillbaka på hur jag tyckte det var att åka den här vägen sist är inte känslan likadan som nu. Då minns jag det som vackert, men att jag knappast var väldigt betagen, och när jag kollar igenom bilder som vi tog då, så har vi bara tagit några stycken. Nu tyckte jag dock att det var galet vackert, och jag hade kunnat stanna på flera ställen än vad vi gjorde, och då stannade vi ändå 3-4 gånger för att ta foton och för att njuta av utskiten.
Några bilder från Highway 1.
 
Det blev sedan ett depå-stopp i utkanten av Monterrey för att sedan fortsätta till Gilroy - staden där allt finns i kombination med vitlök - exempelvis vitlöks-vin och vitlöks-glass. Vi stannade främst för glassen, och det smakade överraskande bra :-). Jag hade gärna provat vinet också, men det hanns inte med.
Garlic ice cream, yummi!!!
 
Sedan var det bara att tuta på fram till Walnut Creek där en kompis till Christine hade bokat ett bord på en mexikansk restaurang. Vi blev dock lite sena efter att ha anlänt lite senare än tänkt till Walnut Creek samt att vi checkade in på Motel 6 före vi åkte till restaurangen. Christines kompis fick vänta i säkert en timme på oss på restaurangen, vilket jag tycker är lite ogint... Men det kvittade för mig egentligen, maten var dock utsökt och restaurangen heter Maria Maria. Christine följde sedan med sin kompis för att ta några drinkar medan jag avböjde för att istället åka tillbaka till motellet för att försöka kurera mig helt. Nu är det främst hosta kvar.
 
Idag bär det av mot Redwoods, och på vägen kommer vi stanna en stund i San Fransisco och även fortsätta norrut på Highway 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0