Portland

Idag har vi gjort Portland city på riktigt, och inte bara under någon halvtimme som igår.
 
Vi började med att ta tåg/spårvagnen in till Pioneer Courthouse Square i centrala Portland. Väl framme passade vi på att käka brunch på Freshii som är ett snabbmats-salladshak med lite roliga ingredienser i salladerna, vilket är något jag länge tänkt på borde finnas mer av i Sverige. Alltså där grundtanken inte är café utan diverse sallader som en får snabbt. Tror det hade blomstrat i Sverige, så jag får väl starta det när jag kommer hem ;-). Ett litet utvik där...
 
Sedan gick vi vidare till världens största bokhandel; Powell's Books. Om en ska vara riktigt noga är det nog världens största "privatägda" bokhandel med både nya och begagnade böcker. Nu är vi tillbaka där i norra Europas största... Hursomhelst inryms bokhandeln i en byggnad på fyra våningar, så den är stor, och den har således det mesta, så gillar en böcker så kommer en älska stället.
Powell's Books i Portland.
 
Christine ville sedan gå till en kinesisk trädgård, så jag fick snällt följa med. 10 USD kostade det att gå in och jag tyckte inte trädgården var så där väldigt mycket mer intressant än den som finns hemma i Hässleberg.
Lan Su Chinese Garden som är influerad av trädgårdarna i Suzhou i Kina. Som att jag egentligen bryr mig... Men ja det var vackert, men det är väl i princip allt om en vill...
 
Sedan gick vi ner till Willamette-floden, och över den går några riktigt häftiga broar. Längs floden ligger även ett grönområde där det flockas av hemlösa människor. Jag kan inte minnas att jag reflekterat över alla dessa hemlösa människor när jag varit i USA förut, eller så har jag bara inte sett dem lika mycket. Både här och i Eugene har det funnits många hemlösa, eller om de bara är hippies, med diverse skyltar om att de behöver öl eller dylikt. Jag har nog heller aldrig tidigare sett så många människor som pratat med sig själva innan :-). De flesta påminner om Jessie Pinkman från Breaking Bad.
Steel Bridge i Portland.
Hawthorne Bridge i Portland.
 
Jag tycker de här broarna är enormt tjusigt robusta. På bilderna syns även Willamette-floden.
 
Efter att vi knallat runt här lite försvann Christine iväg på ett danspass och jag började knalla runt i Portland på egen hand. Jag var lite hungrig så jag kilade iväg till restaurangen The Heathman. Där lyckades jag beställa en lokal IPA vid namn Apocalypse och den minsta portion mat jag någonsin sett, men som dock smakade utsökt.
Inte jättemycket, men gott!
 
Eftersom maten inte mättade något direkt blev det först en munk på Blue Star för mig själv och sedan en på Voodoo Doughnut med Christine.
Jag var nästan illamående efter den här munken :-).
 
Det sista vi gjorde var sedan att testa lite lokala ölsorter på bryggeriet 10 Barrel Brewing Co, och det var mycket folk där för det försiggår någon öl-mässa eller liknande i Portland för tillfället. Det som överraskade mest var några sura ölsorter och jag måste ta reda på om det finns något liknande i Sverige.
Ölprovning!
 
Portland har gett ett mycket bra intryck så här långt, och jag hade gärna prövat att ha lite vardagsliv här under en period. Det som är negativt är de hemlösa, men det är nog svårt att komma ifrån här i USA.
 
Imorgon drar vi vidare norrut mot staten Washington.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0