Vi såg björn idag!!!

Efter en rejäl frukost på The Bunnery började dagens äventyr, som jag i förväg inte hade några större förväntningar på eftersom jag trodde att det skulle bli en repris av gårdagen.
 
Först kikade vi runt lite i centrala Jackson, där det mest intressanta de verkar ha är ett torg (Jackson Town Square) med fyra bågar gjorda av älghorn.
Det här är riktiga älghorn som är uppsamlade från National Elk Refuge som är en plats där flera tusen älgar övervintrar varje år. Det ligger precis vid vårt boende, men tyvärr har älgarna dragit vidare för året.
 
Egentligen i brist på bättre drog vi sedan tillbaka in i Grand Teton National Park med bilen.
Vid gränsen till Grand Teton National Park. Platsen där alla älgar brukar samlas är till höger om skylten, men det ser ungefär ut som det gör till vänster, förutom bergen :-).
 
Till en början såg vi bisonoxar, gaffelantiloper och lite fåglar, ungefär som i går, så det var inte speciellt upphetsande. När vi sedan körde vidare såg vi att det stod några bilar längre fram, och när vi närmade oss vinkade en kvinna att vi skulle sänka farten, och helst stanna. Eftersom vi inte förstod vad det handlade om så stannade vi och undersökte saken, och 50-100 meter fram på vägen gick en grizzlybjörn med två ungar. Riktigt ballt! Jag har aldrig sett en björn i det fria förut, och att nu få se en björn-mamma med två björnungar var något utöver det vanliga. Andra som var där, och som har lite mer kunskap på björn-området, hävdade även att det här var väldigt ovanligt vid den här tiden på året.
Linus Björn ute och går med sin familj :-).
 
Sedan körde vi vidare genom nationalparken, men vi fick inte syn på något annat spännande djur. På ett ställe kom dock några gaffelantiloper väldigt nära.
Gaffelantilop. Det var det som skulle finnas åtminstone, men det kan eventuellt vara någon annan art. 
 
Nu ikväll har vi varit och käkat på en restaurang med ekologiska råvaror vid namn Lotus Cafe.
 
Imorgon drar vi vidare till en ny nationalpark, och då blir det nationalparken Yellowstone. Då ska jag förhoppningsvis få stifta bekantskap med gejsern Old Faithful som jag har för mig att jag läste om i mellanstadiet :-).
 
...en sista sak nu när jag varit inne så mycket på djur. Den där fisken jag inte riktigt kom ihåg namnet på häromdagen var en steelhead, det vill säga en regnbågslax.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0