Boken tog slut

Boken tog slut, och Kristian dog, eller inte riktigt, av någon anledning var inte sista halvårets texter från hans blogg med i boken. Sista delen av boken innebar mycket lidande, och mycket svamlande, och inte så mycket av hur sjukdomen egentligen utvecklade sig, men det kanske står mer om det i de resterande texterna i bloggen. Lättläst, intressant, stundtals irriterande, inte så utlämnande som en kanske trott innan, svammel, något en personligen aldrig vill vara med om - Bra initiativ Kristian! ...och om jag inte minns helt åt skogen så träffade jag kort, genom en kompis, en person som du brukade träffa mot slutet.
 
Branden i moskén i Eskilstuna tros i nuläget inte ha varit anlagd, det är dock inte uteslutet än, men mycket tyder på att branden startat i moskén, och inte genom något inkastat föremål. Jag tror nog att det stämmer, och har trott så under hela tiden som ni läst. Det beror främst på att det är hiskeligt ovanligt att någon i Sverige sätter eld på lokaler, mitt på dagen dessutom i ett hyreshusområde, där det uppenbart befinner sig människor. Risken att åka fast och bli pryglad är uppenbar, och få "moskéhatare" skulle nog ta den risken. Det eventuella meddelandet skulle bli stort i media oavsett om några människor brann upp eller inte, så det är inte värt det. Det andra som jag reagerat på är att en del folk från moskén inte tror att det kan vara något annat än en anlagd brand, vilket är märkligt. Om det börjar brinna är väl inte det första en tänker på att någon tänt på, utan snarare att man själv har slarvat på något sätt. Det blir lite misstänkt.
 
Klottret och bränningen av koranen i Uppsala är nog dock mer rasistiskt eller islamofobiskt, men är säkerligen utfört av en ensam småkorkad gärningsman som tröttnat på all den problematik som sker i världen på grund av diverse terroristgruppers förehavanden, och som är rädd att det ska bli likadant i Sverige.
 
Enligt den "antirasistiska" (gillar inte att de redan bestämt sig för att de ska hata vissa personer) tidsskriften Expo har det skett ungefär ett attentat mot moskéer i månaden i Sverige. Det är inte bra, men jag är som jag sagt förut både glad och förvånad över att det inte är fler än så, så som världen ser ut nu. 
 
Det är väldigt svårt att ta folk på allvar som PÅ ALLVAR tror på tomtar och troll och det oavsett vilken tomtes ord de lyssnar främst till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0