En tur till Linus i Gävle

Om jag inte missminner mig så flyttade Linus till Gävle i slutet av sommaren för att arbeta som lärare där. Ett konstigt val kan tyckas, men ämnes-kombinationer osv spelade in :-). Vi har länge pratat om att jag skulle komma dit och hälsa på någon gång och nu tidigare i veckan frågade Linus mig när det skulle passa, och jag ansåg att det skulle passa nu direkt i helgen, så sagt och gjort jag åkte dit. Med anledning av att jag sålt min bil fick jag låna föräldrarnas lilla Clio, och den rullade på bra både dit och hem.
I start-position, och skägget börjar ta sig ;-).
 
Resan till Gävle fortlöpte utan större intermezzon, förutom att jag lyckades köra fel, trots GPS, så att det blev en liten tur inne i Heby. Det mest fascinerande med resan dit var att det i stora delar mellan Sala och Gävle var körfälts-separerad väg, trots att det inte var någon trafik alls, och att Södra Dalälven som jag körde över var rikigt stor!!!
 
Väl framme hos Linus så gick vi omgående ut för en kort promenad i solskenet i de centrala delarna av Gävle. Det jag reflekterade över var att det fanns en hel del gamla fina hus i Gävle.
Typ det större torget i Gävle utanför Gallerian Nian.
 
Vi käkade lite sushi här i krokarna, och gick sedan förbi där bocken brukar stå i juletider, och senaste julen sägs det att bocken klarade sig från att bli nedbränd.
 
Tillbaka hos Linus lagade Linus välsmakande mat, och sedan blev det lite öl, Melodifestivalen osv. Även en kollega till Linus dök upp. När vi var fulla och glada gick vi ut i Gävle-natten och hamnade på Harrys. Harrys i Gävle var ungefär som i Örebro, Finlands-färja, med massa olika sorters människor :-).
 
Nu idag när jag åkte hem så hade jag bestämt att jag skulle tanka på ett ställe precis utanför Gävle, men GPS:n valde en annan väg tillbaka från Gävle än den hade gjort för att åka till Gävle, så jag blev lite lurad och hamnade med typ tom tank på E4:an söderut. Det är inte bara att vända på en motorväg, och det kändes som att jag hade åkt i mil på ångorna när jag såg en avfart till Älvkarleby :-). Jag svängde av och fick åka någon mil till för att komma fram till den lilla orten för att tanka. Inte direkt en genväg, men jag fick tag i bensin, efter att ha rådfrågat lokalbefolkningen, och även se kraftverket där, och det torrlagda vattenfallet, lite ballt ändå :-).
 
Jag åkte även förbi det underliga "Dragon Gate" på vägen hem. En kina-anläggning mitt ute i ingenstans, underligt så det förslår :-).
 
Väl hemma såg jag klart filmen "Amistad".
 
Linus, tack för gästrfiheten!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0