Intressant

Ni har knappast missat att ett av Germanwings Airbus 320:s kraschade i Alperna häromdagen, men inte tusan kunde jag tro att det var en tysk pilot som medvetet kraschade planet. Wolfgang Hansson, antagligen den enda jag har respekt för hos Aftonbladet, hade dock funderingar på det här en tid innan det blev ett faktum, och det ska han ha cred för, även om han säkert snott tanken från någon annan. Hursomhelst ska det bli oerhört intressant att få mer information om den tyske piloten som verkar ha utfört detta. Han hette även Andreas, usch!
 
Uppdrag Granskning hade ett reportage igår om debaclet med etableringsreformen, och inte för att jag direkt gillar att försvara Ullenhag, men jag har svårt att se att det som gällde tidigare hade blivit bättre. Reportaget var lite raljerande men ändå rätt hyfsat. Att utlänningar som fått permanent uppehållstillstånd inte kan börja någon etableringsreform innan de skaffat bostad stämmer, men har bara gällt sedan 1 april förra året, vilket inte framgick av programmet. Så de utlänningar som bott flera stycken på samma adress har inte tidigare gjort det för att komma in i etableringen, utan av andra orsaker. Att det sker numera står dock utom allt rimligt tvivel. Rimligtvis bor dock inte alla dessa personer på de aktuella adresserna, utan många har antagligen rest tillbaka till sina forna hemländer, eller andra ställen där de kan uppehålla sig. 
 
Hur vi ska lösa bostadsfrågan utan barracker är nog omöjligt, men varför journalisterna i programmet är så uppenbart emot barracker har jag svårt att förstå? Här i Örebro har vi ett stort, och gammalt, barrack-område för studenter, och det är det ingen som gnäller på.
 
Våldtäkter brukar ofta diskuteras bland så kallade "rasister" när det kommer upp argument för att minska på invandringen, och i den här länken får de vatten på sin kvarn; 
 
https://meritwager.wordpress.com/2015/03/25/finland-den-harda-sanningen-om-valdtakter-karu-totuus-raiskauksista/
 
En undersökning från Finland som tydligen visar att invandrare är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldtäkter. Läs och begrunda. 
 
...och för att avsluta med något helt annat. Restaurangen Primo Ciao Ciao på Kungsholmen har goda pizzor :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0